ROMÂNII din DIASPORA îi cer lui Iohannis să RETRAGĂ ordinul Steaua României lui Adrian Năstase

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Organizatorul Mitingului Diasporei din 10 august 2018 îi cere, pentru a doua oară, președintelui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României acordat fostului premier Adrian Năstase, după ce acesta i-a numit pe cei plecați din țară în străinătate „indieni”.

Tommy Iuliu Joul Tomescu, organizatorul mitingurilor Diasporei din 10 august 2018 și 2019, îi cere, din nou, președintelui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României, acordat fostului premier Adrian Năstase. Tomescu i se adresează președintelui, într-o scrisoare deschisă, folosind expresia „domnule Fanfaron". Demersul vine după ce, de Ziua României, Klaus Iohannis l-a invitat la Cotroceni pe Adrian Năstase.

„Degeaba v-am solicitat în 2016 retragerea ordinului Steaua României pentru Adrian Năstase, ca să nu mai fie invitat la reuniuni oficiale cel care îi făceape cei din diaspora. Corb/infractor la corb/infractor nu își scoate ochii, dar vă solicit din nou să luați în considerare cererea mea având în vedere că mulți dintre cei din diaspora s-au cam săturat să primească câte o plăcuță suedeză de la dumneavoastră, în mod regulat. Sper că nu va așteptați să mai primiți de la mine texte elegante și analize, pentru că am înțeles că nu are rost. Degeaba mi-am pierdut de câteva ori mai multe săptămâni să va trimit niște analize pe care să le implementați pentru că le-ați ignorat. Astfel încât în momentul în care ați fost întrebat de realizările dumneavoastră nu ați avut ce să spuneți", a scris reprezentantul Diasporei.

Citește și PREMIERĂ la Cotroceni: Adrian Năstase a participat la recepţia de 1 Decembrie organizată de Klaus Iohannis

Tomescu spune că sunt condamnabile declarațiile lui Adrian Nastase de „defăimare și ridiculizare a românilor care au plecat din România într-un exil economic, pentru a nu mai fi supuși abuzurilor noii nomenclaturi, al cărui reprezentant de seamă este Adrian Nastase".

„Folosirea în sens peiorativ a termenului indian, ne arată o mentalitate de tipul/. Această adresare denotă și o labilitate a persoanei care se crede, deorece până și stăpânii își protejeazăcare le trimit miliarde de euro, dar orice este permis din perspectiva disperăriicare încearcă să își dovedească supremația sa. Fostul Premier alege să îi atace pe români, într-un moment în care pe teritoriul Regatului Unit sunt supuși atacurilor violente, magazinele le sunt incendiate și ar avea nevoie de susținere, doar pentru a câștiga o dispută politică", spunea Tomescu, în 2016, când a cerut prima dată retragerea titlului.

Citește și Adrian Năstase, MESAJ după ce a fost invitat de Klaus Iohannis la Cotroceni: „Să RENUNȚE!"

Adrian Năstase a participat, duminică seară, pe 1 Decembrie, la recepția organizată la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Naționale a României, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel