Românii din Austria i-au așteptat pe „tricolori”: „Ne-ați făcut să ne simțim iar mândri!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Românii din Klagenfurt au retrăit la meciul cu Austria sentimente pe care nu le mai avuseseră de multă vreme: „Băieții au jucat super!”. Aproximativ 20 de români i-au așteptat pe tricolori cu aplauze și urale.

Cu câteva ore înainte de meciul cu Austria, pe rețelele de socializare apăruse o invitație din partea patronilor de la „Cafe Lucia”, un bar din Klagenfurt, pentru românii care doreau să vadă meciul împreună. Nu s-au strâns foarte mulți, doar vreo 12-15, în locația pe care o conduc Lionel Subler și soția sa, Mariana.

Dar a fost atmosferă, și, entuziasmați de joc și de rezultat, toți s-au decis să meargă imediat la stadion, să-i salute pe „tricolori”, chiar dacă doar pentru câteva secunde, cât a trecut autocarul echipei pe lângă ei. S-au făcut auziți spre vestiare, deși au fost nevoiți să stea la distanță.

Daniel Duțu, stabilit în Germania, a avut grijă să își programeze o vizită la Klagenfurt chiar în aceste zile, pentru a fi aici la meciul României cu Austria. A urmărit jocul dintr-un bar, alături de alți doi români, dar și de vreo 8-9 austrieci aflați la mesele din jur. „Ne-am bucurat și noi, dar așa, mai rezervat. Austriecii erau șocați, nu le venea să creadă ce se întâmplă. Cu doar trei zile măturaseră pe jos cu Norvegia și credeau că ne vor ucide ușor și pe noi. 

„Sunt plecată de mult din țară și simt altfel orice victorie a României“

 

Dar am văzut o echipă a României cu totul alta decât în meciul cu Irlanda de Nord. Am văzut că se poate și fără Ianis Hagi sau Pușcaș în formula de start. Și da, Mirel Rădoi chiar dă mai multă încredere suporterilor pentru meciurile următoare din Liga Națiunilor, dar mai ales pentru barajul cu Islanda. Nu va fi simplu, dar cel puțin avem avem argumentul că suntem capabili să producem un fotbal de calitate. Am suferit cu Austria, am profitat de greșelile lor, dar toate astea și pentru că am avut determinare și disciplină. Hai România!”, potrivit GSP.ro.

„Eu recunosc, nu prea le am cu fotbalul, dar m-am uitat la meciul cu Austria și am fost fericită. În sfârșit, am mai câștigat și noi un meci și chiar unul important. Sunt plecată de mult din țară și simt altfel orice victorie a României“ a spus Mariana Subler, româncă stabilită în Klagenfurt.

Lionel e francez, dar e căsătorit de doi ani cu o româncă, Mariana, stabilită aici de 11 ani, iar cei doi așteaptă un copil. R Era entuziasmat după victoria de luni seară, cu Austriecii. „N-am mai văzut de mult o națională a României așa de determinată, de harnică, de muncitoare, dispusă la efort. Bravo lor! Bravo și lui Rădoi că a reușit să-i convingă pe băieți că sunt capabili de mai mult, că se poate și altfel. Ne-au făcut să fim mândri. Chiar și pe mine, care sunt român prin adopție, să spun așa“, a spus bărbatul, căruia românii îi spun de acum...Ionel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel