Românii care lucrează în Germania vor avea trei zile libere legale în luna mai. Iată care sunt acestea

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Românii care lucrează în Germania vor avea trei zile libere legale în luna mai, iar dacă vor merge la muncă în aceste zile vor primi sporuri. Află din articolul nostru care sunt cele trei zile.  

Românii care lucrează în Germania trebuie să știe că în luna mai vor avea trei zile libere oficiale. Fie că vrei să foloseşti aceste zilele libere pentru integrare socială şi distracţie alături de cei dragi, fie că ești nevoit să lucrez în aceste zile şi beneficiezi de sporuri, trebuie întotdeauna să fii informat.

Trei zile libere în Germania în luna mai

 

Pe 1 Mai, în Germania se sărbătoreşte Ziua Muncii, la fel ca în România. E bine, totuşi, să ştii că la această dată au loc şi manifestări şi acţiuni sociale cu scopul de a crea condiţii din ce în ce mai bune pe piaţa muncii din această țară, potrivit unui anunț al companiei VRPersonal.

Pe 18 Mai este sărbătorită Ziua Înălţării, aceasta fiind o sărbătoare importantă în Germania şi nu numai. Mai mult decât o zi liberă legală, Ziua Înălţării poate fi un bun prilej de întâlnire cu oamenii dragi şi apropiaţi.

Pe 29 Mai are loc Lunea de după Rusalii, o sărbătoare importantă pentru catolici în România, dar şi în Germania. Aceasta este o altă zi liberă din punct de vedere legal, iar angajaţii o pot sărbători alături de prieteni sau pot primi sporuri dacă vor lucra. 

 

Câte zile libere legale sunt în Germania

 

În Germania, angajații au dreptul la un număr minim de zile libere legale pe an, cunoscute sub denumirea de "Feiertage" sau "gesetzliche Feiertage". Aceste zile sunt stabilite la nivel federal și variază de la un land la altul, dar există și câteva zile libere legale care sunt comune tuturor landurilor. În general, acestea sunt următoarele:

- 1 ianuarie - Ziua de An Nou

- Vinerea Mare (înaintea Paștelui)

- A doua zi de Paști

- Ziua de Paște

- 1 mai - Ziua Muncii

- Ziua de Joi Sfântă (Joia înaintea Duminicii Rusaliilor) 

- Ziua de Rusalii

- 3 octombrie - Ziua Unității Germane

- 25 și 26 decembrie - Crăciunul

În plus, unele landuri pot să acorde și alte zile libere legale, cum ar fi, de exemplu, Ziua Sfinților Petru și Pavel, Ziua Sfinților Trei Regi sau Ziua Sfântului Ștefan.

În total, numărul de zile libere legale poate varia între 9 și 13, în funcție de landul în care se lucrează. De obicei, angajații au dreptul la plata salariului pe perioada zilelor libere legale.

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel