România, țara în care majoritatea oamenilor cred că 2021 a fost un an prost

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Un sondaj global realizat de Ipsos, la care au participat 1.000 de persoane, arată că 77% din populația lumii consideră că 2021 a fost un an prost pentru țara lor. România, alături de Spania, sunt țările europene care împărtășesc acest sentiment, ambele cu 89%.

După România și Spania cu un procent egal de 89%, locuitorii din Belgia cu un procent de 85% și cei ai Marii Britanii cu 84% sunt cei care descriu cel mai mult 2021 ca un an prost.

În ciuda tuturor problemelor, cetățenii lumii sunt optimiști cu privire la noului an și speră că 2022 va fi unul mai bun. Acest lucru este declarat de 77% din populația lumii, precizează diariosigloxxi.com. Unul dintre cei mai apreciați factori pentru revenirea la normalitate este vaccinarea globală împotriva covid-19. Pentru asta, mai mult de jumătate din populația lumii 56%, consideră că peste 80% dintre cetățenii globului vor primi cel puțin o doză de vaccin în 2022.

Din punct de vedere economic, populația mondială se așteaptă ca tendința de creștere a prețurilor din ultimele luni să continue și în 2022. În medie, 75% consideră că prețurile vor crește în țara lor mai rapid decât venituri anul viitor.

La nivel global însă, așteptările de stabilitate ale burselor în 2022 sunt în creștere cu 35%, în medie.

În privința schimbărilor climatice 60% din populația lumii vede mai multe evenimente meteorologice extreme susceptibile de a avea loc în țara lor în 2022 decât în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel