România, printre ţările UE în care au crescut vânzările cu amănuntul

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Fotografie creată de Anna Tarazevich, de la Pexels
Fotografie creată de Anna Tarazevich, de la Pexels

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut în noiembrie cu 7,9%, comparativ cu luna similară din 2020, în timp ce în zona euro avansul a fost de 7,8%, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În UE, vânzările de combustibili auto au crescut cu 17,5% în noiembrie, cele de produse non-alimentare au urcat cu 11,7%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au înregistrat un avans de 0,9%, scrie Agerpres. 

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în noiembrie, comparativ cu aceeaşi lună din 2020, s-a înregistrat în Slovenia (41,1%), Franţa (22,7%), Polonia (14,5%), Lituania (14,1%), Estonia (13,3%), Belgia (12,6%), Malta (10,2%), Portugalia (10%), Bulgaria (6,7%), Suedia (6%), Spania (4,8%) şi România (4,3%), singurele scăderi fiind în Letonia (minus 3,6%), Germania (minus 2,8%) şi Finlanda (minus 1,9%).

În noiembrie, comparativ cu luna precedentă, volumul comerţului cu amănuntul a crescut cu 1% în zona euro şi cu 0,9% în Uniunea Europeană. În octombrie, volumul comerţului cu amănuntul a crescut cu 0,3% în zona euro şi cu 0,4% în UE faţă de luna mai.

Vânzările de combustibili auto au scăzut cu 1,1%



În UE, vânzările de combustibili auto au scăzut cu 1,1% în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au urcat cu 0,5%, iar cele de produse non-alimentare cu 1,4%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Spania (4,9%), Luxemburg (4%) şi Portugalia (2,8%), iar cel mai semnificativ declin în Austria (minus 4,1%), Letonia (minus 3,6%) şi Croaţia (minus 3,1%).

România a raportat o creştere de 0,4% în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, după un declin de 0,3% în octombrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel