România, printre destinaţiile preferate ale turiştilor britanici

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Între 2007 şi 2017, numărul cetăţenilor din Regatul Unit care au vizitat România a crescut cu 638%. Astfel, România a ajuns în topul ţărilor cu cea mai mare creştere a numărului de turişti britanici. Datele au fost publicate de Reprezentanţa Comisiei Europene în România pe pagina sa de Facebook, făcând trimitere la un articol publicat săptămâna aceasta de Lonely Planet.

Compania de turism On The Go Tours a analizat datele prezentate de Organizaţia Mondială a Turismului, agenţie specializată a Naţiunilor Unite, în raportul său pe 2018 care evidenţiază faptul că România este destinaţia de vacanţă care a înregistrat cea mai mare creştere în ceea ce priveşte numărul de turişti britanici, relatează site-ul specializat în ghiduri de călătorie.

România are o mulţime de experienţe interesante pe care le poate oferi vizitatorilor. Bisericile sale de piatră şi mănăstirile impresionante oferă un peisaj uimitor în mijlocul munţilor stâncoşi şi a dealurilor. Oraşele transilvănene sunt desprinse parcă dintr-un peisaj de poveste cu castelele lor semeţe ce se înalţă pe dealurile stâncoase, în timp ce Bucureştiul oferă o atmosferă vibrantă. Vârfurile muntoase din Transilvania şi Moldova, acoperite în unii ani de zăpadă încă de la mijlocul lunii octombrie, te cheamă să le cucereşti, iar traseele bine marcate te conduc pe vârfuri din toate direcţiile, scrie Lonely Planet.

Potrivit raportului, pe locul al doilea în ceea ce priveşte creşterea numărului de vizite ale turiştilor britanici se află Lituania (187%), urmată de Mexic (145%). Pe locurile patru şi cinci se află Ungaria şi respectiv Emiratele Arabe Unite, urmate de Polonia, Portugalia, Danemarca, Nigeria şi Maroc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel