România, poartă de intrare a migranților spre Europa: 33 de cetățeni din Siria, Irak și Afganistan, prinși când încercau să treacă ilegal frontiera

Liviu Ludovic |
Data publicării:
migranti_trucia_siria
migranti_trucia_siria

Polițiștii de frontieră din județul Arad au prins, în noaptea de luni spre marți, 33 de cetățeni din Siria, Irak şi Afganistan, care încercau să treacă ilegal granița. 

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, la Punctul de trecere Nădlac II s-a prezentat un cetăţean turc, în vârstă de 46 de ani, la volanul unui microbuz, cu care transporta, conform documentelor, piese metalice pentru o firmă din Polonia.

În urma unei verificări, polițiștii au găsit ascunse în compartimentul marfă 28 de persoane. Este vorba de cetăţeni din Irak şi Siria, 25 de adulţi şi 3 minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 43 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii au demarat cercetări pentru trafic de migranți în cazul şoferului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei pentru ceilalți cetățeni străini.

Şi poliţiştii din Turnu au reținut, în apropierea oraşului Pecica, cinci persoane care se deplasau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Aceștia sunt tineri din Afganistan cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani. Și aceștia sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel