România nu are buget de stat pe 2019. Roman, PNL: "Este absolut incredibil!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Vicepreşedintele liberal Florin Roman a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că este "absolut incredibil" că nici până la această oră nu a fost prezentat bugetul de stat pentru 2019. 

"Îi cerem ministrului Teodorovici să vină cu bugetul de stat. E absolut incredibil. Nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii ani ca să vină atât de târziu cu bugetul. Eu am adresat o interpelare prin noiembrie şi mi-au spus că e o chestiune de câteva zile. Iată, suntem în ianuarie şi nu avem încă bugetul nici măcar trecut în şedinţă de guvern. Problema e cea pe care o ştie toată lumea: nu se pot încadra în ţinta de deficit", a spus liberalul Florin Roman. 

De asemenea, vicepreşedintele PNL a susţinut că se aşteaptă ca 2019 să fie "un an al disponibilizărilor şi al concedierilor". 

Florin Roman a menţionat că i-a adresat o interpelare ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, în care a întrebat dacă confirmă numărul de 4.000 de posturi publice din administraţia centrală care urmează să fie desfiinţate.

"A evitat un răspuns direct. Nici nu a negat, nici nu a infirmat. În schimb, mi-a spus că ministerul Finanţele Publice, de exemplu, va reduce 102 posturi, de conducere şi de execuţie. Dacă e să facem un calcul, vedem că avem 28 de ministere ori o medie de peste 100 de persoane şi ajungem la 4.000 de persoane care urmează să fie disponibilizate", a susţinut Roman. 

El a adăugat că Eugen Teodorovici "a învăţat politică" şi "nu mai vrea să-i dea afară, din pixul domniei sale", şi, prin urmare, a redus plafoanele cu cheltuieli de salarii pentru fiecare minister în parte, iar miniştrii, ca ordonatori de credite, răspund penal dacă nu se încadrează în acest buget. 

"Practic, sunt nişte reduceri cam cu 20% ale cheltuielilor de personal pe fiecare minister în parte, iar cel care urmează să decidă disponibilizările este ordonatorul principal de credite, în speţă ministrul", a conchis Florin Roman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel