România, la Târgul Internațional de Arte și Meșteșuguri de la Ierusalim

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
România
România

România participă cu un stand la Târgul Internațional de Arte și Meșteșuguri de la Ierusalim.

În perioada 6 — 18 august 2018, la Ierusalim, va avea loc ediția a XLIII-a a Târgului Internațional de Arte și Meșteșuguri. Evenimentul, organizat de Primăria din Ierusalim, se va desfășura la Amfiteatrul 'Merrill Hassenfeld' din 'Sultan´s Pool' și la Centrul de arte și meșteșuguri 'Khutsot Hayotser'.

În acest an, în contextul Celebrării Centenarului României Moderne, standul românesc va prezenta lucrări artizanale realizate de meșteri populari din zona Harghitei, inclusiv obiecte de ceramică Corund.

Institutul Cultural Român din Tel Aviv susține participarea următorilor artiști populari din România: Laszlo Jozsa, artist ceramist din Corund, în cadrul târgului va realiza demonstrații ad-hoc ale tehnicilor de olărit și realizare a lucrărilor din ceramică de tip Corund; Marta Jozsa, ornamentist din Corund, în cadrul târgului va realiza demonstrații ad-hoc ale tehnicilor de ornamentare și pictare a lucrărilor din ceramică de tip Corund; SzabĂł Karoly, director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, va promova turismul cultural din România, va susține prelegeri despre tehnicile și materialele expuse la stand, precum și despre patrimoniul etnografic și cultural al zonei Harghita; Mar Zsuzsanna, artist popular specializat în creația de vitralii, icoane și picturi pe sticlă cu motive specifice zonei Harghita, va realiza demonstrații ad-hoc ale tehnicilor tradiționale de pictură pe sticlă.

Programul de vizitare al târgului:

Duminică — joi, între orele 18:00 — 23:00

Sâmbătă, între orele 21:00 — 24:00

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel