România, încă 3,6 milioane de euro virați în BII controlată de Rusia

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

România a virat încă 3,6 milioane de euro către Banca Internațională de Investiții, în 28 martie 201, potrivit hotnews.ro.

Bancaa Internațională de Investiții a fost înfiinţată la data de 10 iulie 1970 şi înregistrată la Secretariatul Naţiunilor Unite. România a ratificat aderarea la BII în data de 28 ianuarie 1971, sediul BII a fost mutat la Budapesta în iunie 2018.

 „Datorită ultimelor contribuții ale României și Republicii Cehe în anul 2018, în valoare de 4 milioane de euro și respectiv 7 milioane de euro, și a contribuției României din martie 2019, în valoare de 3,6 milioane de euro, ponderea Federației Ruse în capitalul plătit a scăzut de la 48% la 45%. Contribuțiile reprezintă încă o dovadă a angajamentelor statelor membre”, arată banca într-o prezentare actualizată către investitori, realizată în luna iunie 2019.

 Senatorul liberal Florin Cîțu a acuzat Guvernul de înțelegeri cu rușii, trădând interesele economice ale României, acuzațiile l-au vizat pe Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

Senatorul liberal se întreabă dacă Teodorovici este spion rus, Cîțu explicând că, prin intermediul BII, în a cărei conducere a fost numit Eugen  Teodorovici, Rusia urmează să controleze anumite zone economice din România.
Floein Cîțu îl mai acuză pe Teodorovici că ar avea diverse privilegii și imunități pe teritoriul României în baza funcției pe care o deține la BII.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel