Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iunie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  România are multe de locuri de muncă, iar firmele se zbat după angajați. Francezul Erwan Joliff: Trebuie să avem oameni calificați, care să tragă în sus țara

Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:

Erwan Joliff, un francez stabilit în România acum aproape 20 de ani, a fost invitat în emisiunea Diaspora în Direct, unde a spus firmele din țara noastră se zbat după angajați, însă salariile sunt destul de mici. El a spus că „trebuie să ne dezvoltăm, să putem crește salariile și să putem aduce o valoare mai mare decât oferim la momentul de față”.

Tot timpul ne este gândul la românii din afara granițelor țării atunci când vine vorba despre faptul că în România, oamenii de afaceri nu prea mai găsesc oamenii pe care să-i angajeze. Locurile de muncă au început să se ocupe destul de greu. Crezi că niște facilități fiscale ar fi necesare în acest moment?”, a întrebat Bogdan Bolojan.

„La nivel de industrie, firmele de zbat după angajați”

 

„Vorbim într-un moment în care ni s-a strâns cureaua la nivel de taxe, dar realitatea o vedem, cel puțin în județul Brașov. La nivel de industrie, firmele se zbat după angajați. Pe termen mediu este o problemă reală pentru țara noastră. Avem probleme la nivel de educație încât foarte multe firme care vin de afară oferă joburi, dar puțin calificate, cu salarii destul de mici”, a spus Erwan Joliff în emisiunea Diaspora în Direct.

Cum se poate dezvolta România

„Trebuie să avem oameni calificați, care să tragă în sus țara, să nu fim un fel de China a Europei. Trebuie să ne dezvoltăm, să putem crește salariile și pentru asta trebuie să putem aduce o valoare mai mare decât oferim la momentul de față. Asta la nivel politic, la nivel de infrastructură, la nivel de personal calificat”, a conchis Erwan Joliff în emisiunea Diaspora în Direct.

Vezi emisiunea integrală:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel