EXCLUSIV  România are ceva ce este „de 10 ori mai bun decât în Germania, chiar și la sat“: O româncă și soțul ei au revenit în țară, după 33 de ani

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Viorica Robina la „Departe de România“ / ȘtiriDiaspora
Viorica Robina la „Departe de România“ / ȘtiriDiaspora

O româncă stabilită în Germania în urmă cu 33 de ani a decis, împreună cu soțul ei, să revină în România. Femeia dezvăluie că țara noastră este fruntașă la un lucru, ceea ce i-a înlesnit decizia de a se stabili în țară.

Viorica Robina, o româncă ce trăiește de 33 de ani Germania, a fost invitata ediției de duminică, 19 noiembrie, a emisiunii „Departe de România“, moderată de jurnalistul Gabriel Nuță-Stoica. Antreprenoarea româncă din Germania a dezvăluit cum vede ea schimbările prin care a trecut România în ultimii ani și a mărturisit cum este adaptarea la o viață „românească“, într-un sat din Bihor.

Dacă cineva m-ar fi întrebat, până pe 20 septembrie 2023, dacă mă întorc în România, aș fi spus 'Doamne ferește!'. Așa cum viața o face, împreună cu partenerul meu, cu care sunt de 10 ani, numindu-l cu drag soț, am decis să ne mutăm în Budureasa (n.r. o comună din județul Bihor), unde el a alergat la un maraton și a declarat că vrea să rămânem.

A spus: 'eu aici vreau să rămân!'. Eu mă născusem la 3 kilometri distanță. Mi-a spus: 'hai să ne găsim aici o proprietate!'. Iar cineva, cu care eram atunci la masă, ne-a spus că are o casă de vânzare. El a spus 'hai să o vedem' și s-a pus aici, în curte, în grădină, sub nuc și a spus: 'uite, aici vreau să ne mutăm noi'. I-am răspuns: 'desigur, dacă tu dorești, sigur că ne mutăm'. Mai ales că viața pe care noi o aducem, viața profesională, ne permitea acest lucru, să lucrăm de oriunde ne dorim, dacă avem Internet.

Ce să vă spun, dragilor, internetul în România este de 10 ori mai bun decât cel din Germania, chiar și într-un sat din Bihor”, a mărturisit Viroica Robina pentru ȘtiriDiaspora.

România are ceva ce este „de 10 ori mai bun decât în Germania“

 

Ce l-a atras atât de mult pe partenerul Vioricăi Robina în România, încât a vrut să se stabilească aici? „Liniștea de aici; libertatea; prietenia oamenilor care tot timpul zâmbesc. Lui nu-i vine să creadă că sunt atât de prietenoși, de ospitalieri;  I-a plăcut atât de mult grădina de aici. Este încântat de simplitatea de aici, dar și de libertatea pe care o avem și de liniștea sufletească“, a mărturisit Viorica Robina.

Vedeți emisiunea completă AICI:

 

 

Emisiunea "Departe de România" se difuzează duminica, începând cu ora 14.00, pe site-ul ȘtiriDiaspora, canalele de Youtube și paginile de Facebook ȘtiriDiaspora și DC News, dar și pe DC News TV.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului știridiaspora.ro și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să apăsați butonul "Like" și să distribuiți mai departe.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

Site: https://www.stiridiaspora.ro/    
YouTube: https://www.youtube.com/@stiridiaspora9142   
Facebook: https://www.facebook.com/stiridiaspora.ro    
TikTok: https://www.tiktok.com/@stiridiaspora.ro  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel