România, al doilea stat din UE în topul îmbolnăvirilor de COVID-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

România urcă vertiginos în topul european al îmbolnăvirilor de COVID-19.

Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, este al doilea stat din UE, după Luxemburg, din cauza numărului mare de infectări din ultimele două săptămâni.

În total, sunt 44.798 de cazuri confirmate. Românii care vor să plece în Austria trebuie să prezinte un test negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Citește și Cine intră în carantină, începând de astăzi, la întoarcerea în țară. Lista statelor din „zona galbenă”, actualizată

Grecia a extins măsura și pentru cei care vin cu avionul, iar Cipru nu ne mai primește deloc în vacanță.

Măsurile anunțate de Austria i-au bulversat pe românii programați la consultații, investigații și tratamente. Austriecii au redus termenul de valabilitate în cazul testului pentru SARS-CoV-2 de la patru zile la trei.

Alţii au aflat în vamă de noile reguli impuse de austrieci, obligatorii din această noapte. Cine nu prezintă testul negativ de 72 de ore trebuie să intre 10 zile în carantină.

 

Grecia a anunţat că testele medicale devin obligatorii

 

Între timp, autorităţile din Cipru ne-au interzis complet călătoriile în scop turistic. Restricţiile îi afectează inclusiv pe rezidenţi, pentru că şi ei trebuie să prezinte un test negativ prelevat cu 72 de ore înainte şi să facă dovada unui permis de intrare emis de statul cipriot.

În paralel, Grecia a anunţat că testele medicale devin obligatorii şi pentru turiştii care vin cu avionul, de marţi, 28 iulie.

Iar dacă ajungem în Italia, Estonia, Letonia, Norvegia, Marea Britanie şi Irlanda suntem obligați să intrăm în izolare, pentru 14 zile. Recomandarea e valabilă şi pentru Belgia şi Olanda.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel