România U21 a învins Malta cu 3-0, în preliminariile Campionatului European

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Selecţionata de tineret a României a învins formaţia similară a Maltei cu scorul de 3-0 (2-0), marţi seara, pe Centenary Stadium din Ta' Qali, în Grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-21 din 2021. 

Echipa antrenată de Adrian Mutu a câştigat fără probleme, prin golurile marcate de Dennis Man (6), Valentin Costache (41 - penalty) şi Darius Haruţ (83), la capătul unui meci în care a avut o posesie covârşitoare.

''Tricolorii mici'' au deschis scorul rapid, prin Dennis Man (6), la capătul unui contraatac.

Mihăilă a ratat două şanse bună, mai întâi nu a ajuns la centrarea lui Man (12), iar apoi şutul său a fost respins de portar (32).

Malta a avut o singură mare ocazie în acest meci, dar Vlad a respins şutul lui Attard (29).

Până la pauză, Costache (37) a trimis din voleu la recentrarea lui Man, dar mingea s-a dus în braţele lui Aquilina. Mihăilă a fost faultat de Zammit Lonardelli în careu şi Costache (41) a transformat penalty-ul acordat.

La reluare, Man (51) şi Costache (71) au fost imprecişi din situaţii de gol, Ciobanu a şutat în transversală (65), iar al treilea gol a fost semnat de fundaşul Haruţ (83), care a tras din 6 metri, după cornerul lui Cîmpanu.

Măţan (90+3) a ratat ultima ocazie a meciului, şutul său din unghi fiind respins de portar.

În celelalte meciuri din grupa României, Danemarca a învins Irlanda de Nord cu 1-0, în deplasare, iar Ucraina a dispus cu 2-0 de Finlanda, tot în deplasare.

În clasament, pe primul loc se află Danemarca, 19 puncte (7 jocuri), urmată de România, 16 p (7 j), Finlanda, 7 p (7 j), Ucraina, 7 p (6 j), Irlanda de Nord, 6 p (7 j), Malta, 1 p (6 j).

Următoarele meciuri vor avea loc pe 9 octombrie, Irlanda de Nord - Finlanda, Ucraina - România şi Malta - Danemarca.

Cele nouă câştigătoare ale grupelor preliminare şi cele mai bune cinci echipe clasate pe locul al doilea se vor alătura gazdelor Ungaria şi Slovenia la turneul final. Meciurile din cele patru grupe se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021.

Primele două clasate din fiecare grupă se vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai-6 iunie 2021.

Malta - România 0-3 (0-2)
Au marcat: Dennis Man (6), Valentin Costache (41 - penalty), Darius Haruţ (83).
Ta' Qali, Centenary Stadium
Preliminariile Campionatului European de fotbal Under-21 din 2021 - Grupa a 8-a.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel