Români, marinari pe o navă sub pavilion olandez, răpiți de pirați în vestul Africii

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un tanc petrolier fost capturat de pirați în largul Cotonou, în Golful Guineei din vestul Africii, joi 11 martie. Pe nava cu 21 de membri ai echipajului de la bord erau și marinari români. 15 persoane au fost capturate de pirați.

Potrivit consultanței de siguranță maritimă Dryad Global, citată de splash24.com, petrolierul Davide B construit în 2016, de 19.800 dwt, operată de compania olandeză De Poli Shipmanagement, a fost capturată de nouă bărbați înarmați.

Nava are un echipaj de 21 de persane, format din cetățeni ucraineni, români și filipinezi. De Poli a confirmat că 15 membri au fost luați de pe navă, iar restul de șase sunt în siguranță și rămân la bord.

„De Poli Shipmanagement este foarte îngrijorat de atacul asupra navei sale și a navigatorilor săi. Prioritatea principală a companiei este acum stabilirea contactului cu echipajul dispărut pentru a asigura eliberarea lor cât mai curând și în siguranță. Echipa de intervenție de urgență a De Poli Shipmanagement este în legătură cu toate autoritățile relevante care au fost notificate imediat după incidentul care a avut loc la appx. 15.00 UTC joi. Compania este în contact strâns cu familiile navigatorilor pentru a-i sprijini în acest moment extrem de dificil ”, a spus De Poli într-un comunicat.

Dryad Global a declarat că navele din regiune se află într-o vulnerabilitate unică, deoarece operează în general în ape dincolo de amprenta operațională a forțelor regionale de securitate și sfătuiesc toate navele să asigure respectarea deplină a recomandărilor BMP5 și să asigure că întărirea și atenuarea maximă sunt utilizate pentru operațiunile din cadrul zonă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel