Români cu COVID-19 în diaspora, creștere alarmantă: 29 de morți și cu 50% mai multe îmbolnăviri ca ieri

Peste 600 de români aflați în diaspora au fost confirmați pozitiv la infecția cu noul coronavirus. Grupul de Comunicare strategică a raportat astăzi cu 226 mai mulți români din diaspora infectați cu COVID-19 decât cifra declarată ieri.

Potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 627 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus), anunță GCS.

 Cei mai mulţi români bolnavi de Covid-19 sunt în Italia, unde se află şi cea mai mare comunitate din diaspora: 400. Ieri, cifra românilor din Peninsulă raportat era de  236, ceea ce înseamnă o creștere de 164 de cazuri.

Alte 60 de cazuri noi raportate și în Spania: 189, față de 129 îmblnăviri raportate ieri. 

Și în Marea Britanie sunt încă 2 români depistați pozitiv la infecția cu noul coronavirus, cifra ajungând la 6.

Cifre constante au fost raportate pentru alte state: 15 în Franța, 8 în Germania,  2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 29 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franța, 6 în Marea Britanie, 6 în Spania și unul în Germania, au decedat, cu 2 mai mulți morți decât cei raportați ieri. Este vorba chiar despre cele 2 noi cazuri confirmate în Marea Britanie.

 

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy