Spania. Închiriau vile de lux pentru a cultiva marijuana. Din rețea făceau parte și mai mulți români

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa: elperiodic.com
Sursa: elperiodic.com

Polițiștii spanioli au arestat nouă persoane acuzate că fac parte dintr-o organizație criminală. Rețeaua închiria vile de lux pe care mai apoi le foloseau pentru creșterea plantelor de marijuana. 

Agenții au reținut șase bărbați și trei femei cu vârste cuprinse între 29 și 37 de ani de naționalitate spaniolă, columbiană și română, relatează publicația spaniolă La Vanguardia.

Ancheta a început în iunie 2019, când a fost descoperită o primă recoltă de marijuana în orașul l´Eliana (provincia Valencia). În timpul investigației, oamenii legii au descoperit că rețeaua era extinsă și în orașele Pobla Vallbona și Naquera.

Făptuitorii închiriau vile de lux, ale căror garaje și subsoluri au fost reorganizate și transformate în camere pentru cultivarea drogurilor. În timpul perchezițiilor au fost descoperite instalații complexe cu filtre pentru a încerca să acopere mirosul.

Agenții au efectuat șase percheziții simultane în l'Eliana, La Pobla de Vallbona și Náquera și au localizat patru culturi de 3.500 de plante și 951 de ghivece pregătite pentru noi culturi. Totodată, au fost confiscate două pistoale cu aer comprimat, diverse arme albe, mai multe telefoane mobile, 8.400 de euro în numerar și nouă vehicule, unul dintre ele de ultimă generație.

Cei nouă au fost acuzați de infracțiuni de apartenență la un grup infracțional, spălare de bani, trafic de droguri, fraudă și deținere ilegală de arme.

romani cultivau marijuana vile de lux

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel