Români arși în Italia: "Urlau de durere. Păreau TOPIȚI"

Narcis Popa / 15 mai 2018, 21:49 Salveaza PDF Comentarii

Italianul care i-a scos pe românul și moldoveanul peste care curgea oțel topit în turnătoria  a povestit cumplitele momente pe care le-a trăit văzându-i pe cei doi cum pur și simplu "se topeau" și urlau de durere. Cuvintele sunt absolut dureroase. 

Gianni Gallo, unul dintre muncitorii italieni care i-a salvat pe românul și moldoveanul peste care curgea oțel topit, în urma accidentului de la oțelăria din zona industrială Padova, a relatat incidentul tragic de duminică:

„A fost ca un cutremur, un vuiet care m-a ridicat de la sol. În timp ce fugeam m-am trezit în fața lui Todita(moldoveanul-n.r.) , care cerea ajutor, iar el în secundele acelea a găsit timp să-mi spună că există un alt coleg dedesubt. Nu voi uita niciodată cum i-am văzut: păreau "topiți" și căldura imensă lăsase numai pantofii și mici resturi de pantaloni pe ei."

Gianni Gallo, în vârstă de 47, de ani, angajat de 25 la oțelăria venețiană este încă șocat de ce a văzut:

„Singurul lucru pe care îl vreau acum este să-mi vad din nou colegii, să  beau o cafea cu ei, nu vreau nimic mai mult. Am alergat imediat pe traseul de siguranță și am coborât scările, mă aflam în fața lui Todita. Am început să-l târăsc pentru a-l aduce în siguranță. În acel moment el a reușit să-mi spună că este și un al doilea lucrător pe teren, "este și Bratu, ajutați-l ...". Deci, după ce l-am lăsat în infirmerie, m-am întors. Cu un alt coleg, nu-mi amintesc cine, l-am găsit și pe Bratu. Luându-l sub braț, l-am dus la infirmerie," a povestit Gallo.

Starea victimelor 

Va dura cel puțin încă 24-48 de ore pentru a evalua șansele de supraviețuire a celor doi muncitori, Marian Bratu un român în vârstă de 43 de ani și Sergiu Todita moldovean, în vârstă de 39 de ani, au fost arși cel mai grav în incident.

Există foarte multe rezerve din partea medicilor, mai mult decât optimism, în puținele informații care sunt furnizate de la spitalele din Padova și Cesena, unde cei doi sunt spitalizați.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy