Româncă filată de serviciile secrete austriece

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Austria în alertă. O româncă, simpatizantă a ISIS, s-a stabilit în apropiere de Innsbruck. Ramona Medan a fost declarată o amenințare pentru Italia și expulzată.

Autorităţile din Austria sunt în alertă după ce o româncă suspectată de legături cu ISIS s-a stabilit în zona oraşului Innsbruck. Este vorba de  Diana Ramona Medan, originară din Satu Mare. Potrivit presei locale din România, Diana Medan a fost implicată la începutul anilor 2000 în traficul de droguri şi a fost judecată ulterior de magistraţi în dosar ”Noroieni”. Imediat după încheierea procesului, Ramona Medan s-a stabilit în Italia, unde s-a căsătorit cu un tunisian și s-a convertit la islamism.

 

Românca a postat de mai multe ori pe Facebook mesaje în care aprobă atentatul terorist de la redacția Charlie Hebdo din Paris.


În luna august 2014, românca a fost reținută în portul Genova în timp ce se întorcea din vacanță din Tunisia. Atunci autorităţile italiene au luat decizia de a o expluza în România pe motiv că reprezenta o amenințare pentru siguranța națională. În cazul soţului ei, acesta şi cei doi copii au fost lăsați să meargă acasă, în localitatea Klobenstein am Ritten din regiunea autonomă Tirolul de Sud, care aparține de Italia.


Ajunsă în România, SRI a început imediat supravegherea ei din cauza conexiunilor pe care aceasta le-ar fi avut cu extremiştii musulmani. Însă Ramona Medan nu a petrecut prea mult timp în România și a plecat, fără a avea vreo interdicţie spre Tirolul de Nord, în apropierea orașului austriac Innsbruck.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel