Româncă din Scoția, criză pe aeroport după o vacanță petrecută în Spania: „Nu mai vreau să trăiesc un asemenea șoc“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Vienela, o româncă stabilită de cinci ani în Spania, povestește șocul și crizele pe care le-a făcut după ce a aterizat pe Aeroportul din Glasgow la întoarcerea dintr-o vacanță petrecută în Spania, la Malaga. Femeia spune că de atunci îi este teamă să mai plece în vreo vacanță.

Românca, deși recunoscătoare Scoției pentru oportunitățile oferite, afirmă că nu mai suportă zilele friguroase și liniștea mormântală. Femeia visează și speră că va putea cândva să să mute în Sania, la Malaga, loc ce a fascinat-o în urma unei vacanțe de neuitat. 

„S-au împlinit cinci ani de când sunt în Scoția, o țară pe care o iubesc și o urăsc deopotrivă. O iubesc pentru tot ce îmi oferă, că și pentru frumusețea ei inegalabilă. O urăsc pentru că are prea puține zile călduroase.

Acum patru ani, soțul meu m-a dus în Sardinia, să îmi serbez acolo ziua de naștere. Am intrat într-un mall și am început să plâng că un copil.Era un zumzet necontenit, se auzeau voci, cântece, râsete. Era viață! Abia când m-a lovit acel zumzet mi-am dat seama cât de mult îmi lipsește asta în Scoția, unde e permanent o liniște că de mormânt“, spune femeia.

Româncă din Scoția, criză pe aeroport după o vacanță petrecută în Spania: „Nu mai vreau să trăiesc un asemenea șoc“

 

„În anul următor am fost în vacanță în Spania. Malaga m-a lovit cu forță unui uragan blând (știu, nu există așa ceva). Am jurat că mă voi întoarce să locuiesc acolo. Soțul mă tot momește de la o vreme, încercând să afle în ce ape mă scald, iar eu rămân fermă pe poziție: NU MAI PLEC NICIODATĂ ÎN VACANȚĂ ÎN SPANIA.

Nu aș mai putea trece încă o dată prin ceea ce am trăit la întoarcerea acasă, pe aeroportul din Glasgow. A fost singură dată în viață mea când nu m-am putut controla, când am reacționat fără să gândesc.

Probabil cei care m-au văzut atunci încă își amintesc de femeia slăbuță care stătea în față aeroportului îmbrăcată în pantalon scurt, maieu și sandale delicate, cu șireturi pe toată pulpă. Am trântit trolerul, am țipat, am înjurat, am plâns și am înjurat iar vremea nenorocită a Scoției.

Ploua cu găleată, era ceață, foarte frig (sub zece grade), bătea un vânt îngrozitor și nu vedeai la doi metri în față. Nu mai vreau să trăiesc un asemenea șoc, așa că nu mai plec în nici o vacanță. Aștept ziua când mă voi putea mută în Spania“, scrie Vienela S. într-o postare pe un grup de Facebook al românilor din Spania.

„Așa ne-a fost dat nouă, românilor, să nu putem trăi la noi acasă, unde Dumnezeu a binecuvântat cumpătat totul“

 

Doar  că părerile despre Spania sunt împărțite și, dacă mulți conaționali o așteaptă cu brațele deschise, nu toți îi recomandă să facă această mutare.

„Eu m-am mutat definitiv la 66 de ani în Spania ,dar îmi pare rău că n-am venit mai de mult aici. Am și mare și munte și chiar îmi este foarte bine, deși am pensie de România, dar mă descurc“, îi spune Violeta.

„Noi am locuit în Irlanda 12 ani. Vara aceasta am făcut pasul cel mare și ne-am mutat în Spania. Cu 2 copii, cățel, purcel etc . Cea mai bună decizie luată vreodată. Însă mare atenție: a locui aici nu e la fel că a veni în concediu“, o avertizează Rodica.

„Spania e super ok. Un singur lucru mă deranjează mult. Prea mult: E o țară golașă, fără umbră. La un moment dat mă apucă depresia, că în UK. Că așa ne-a fost dat nouă, românilor, să nu putem trăi la noi acasă, unde Dumnezeu a binecuvântat cumpătat totul“, este de părere Leonard.

2. -imagine fara descriere- (romana-spania-scotia.PNG)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel