Româncă din Italia, moartă în urma unei boli crunte. Angela avea 65 de ani și era extrem de iubită în localitate: "Fără ea, ne va fi greu tuturor"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Comunitatea din localitatea italiană Strettoia deplânge moartea Angelei, o româncă, de 65 de ani, răpusă de o boală cruntă. Cei care au cunoscut-o au numai cuvinte de laudă la adresa ei. 

O româncă, în vârstă de 65 de ani, stabilită în Italia de mulți ani, a murit răpusă de o boală cruntă și a lăsat un gol enorm în viețile celor dragi, dar și ale tuturor celor care au cunoscut-o de aproape. Potrivit presei locale, întreaga comunitate din Strettoia, un cătun din provincia Lucca (Toscana), deplânge moartea Angelei Totu, care s-a stins din viață miercuri, 27 aprilie 2022.

Potrivit sursei citate, femeia era măritată cu un bărbat italian, Roberto, și lasă în urma sa, de asemenea, și doi fii: Alessandro și Leonardo.

Angela era foarte iubită de localnici

 

Angela se ocupa de foarte mulți ani de îngrijirea bisericii din Strettoia și era foarte cunoscută și apreciată de toți localnicii.

"În acești ultimi 12 ani, Angela a fost cea care a ținut biserica în picioare prin munca ei. Și chiar și înainte să ajung eu i-a asigurat același ajutor și lui don Oscar. Angela era generoasă, disponibilă să-și ofere ajutorul pentru orice lucru cât de mare sau mic, pentru binele satului, al bisericii noastre. Știa să brodeze, fiindcă avea o abilitate manuală rară și un talent incredibil, la fel cum știa să repare și încuietoarea unei uși. Moartea ei este o pierdere foarte dureroasă pentru Strettoia, dar lasă cu adevărat un gol, pentru că Angela era acolo mereu pentru toți”, a mai spus preotul, potrivit sursei citate. 

"Nu se limita doar la a menține biserica curată, la organizarea treburilor, la a înfrumuseța ambientul, a broda, a repara, nu. Ea mergea mult mai departe, încerca să înțeleagă exigențele persoanelor, să le ajute. Fără Angela va totul mai greu pentru noi toți!”, a ținut să mai precizeze preotul italian.

Românca nu a încetat să lupte niciodată împotriva bolii de care suferea, chiar dacă o făcea să sufere foarte mult.

"Cu toate acestea, a ținut totul în sinea ei, până în ultima clipă. Și acest fapt ne face să înțelegem cât era de valoroasă: pentru ea, ceilalți erau mereu mai importanți”, a conchis preotul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel