Româncă din Italia, acuzată că a adus bătrâna să stea în România și i-a cheltuit toată averea. Au dispărut 300.000 euro

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Românca acuzată că a înșelat-o pe bătrână
Românca acuzată că a înșelat-o pe bătrână

O româncă din Italia e acuzată că a adus bătrâna pe care trebuia s-o îngrijească în România și i-a furat toată averea. Femeia neagă orice acuzație și spune că italianca se simțea bine la Tulcea și chiar avea o viață socială bogată. 

Procesul împotriva Ancăi Egorov, o româncă acuzată de înșelăciune și însușirea averii unei pensionare, a început în Italia. Giuseppina, pensionara în vârstă de 80 de ani, locuiește în Castagnole Lanze, Piemont. Egorov, care este apărată de avocații Roberto Ponzio și Stefano Caniglia, neagă vehement acuzațiile.

Românca spune că nici măcar nu era îngrijitoare

 

Potrivit presei din Italia citată de Antena 3 CNN, Anca Egorov susține că a fost angajată pentru postul de consultant de către soțul Giuseppinei în 2014, nu ca îngrijitoare, pentru a oferi expertiză și asistență în probleme legate de urbanism și aspecte legale. După decesul soțului pensionarei, Dante, în 2015, Giuseppina a dezvoltat o formă de depresie. Egorov ar fi profitat de această situație, convingând-o pe Giuseppina să se mute în România, la Tulcea, unde a locuit timp de 8 ani cu mama româncei.

Prin manipulare și înșelăciune, Egorov i-a sustras peste 300.000 de euro pensionarei. Aceste fonduri au fost parțial utilizate pentru achiziționarea unei tutungerii la Santo Stefano Belbo, în provincia Cuneo din Piemont, numită „Tabaccheria Dante”, în onoarea soțului Giuseppinei.

Egorov insistă că nu a fost niciodată îngrijitoarea Giuseppinei, ci a fost angajată ca consultant de soțul acesteia pentru a o proteja după moartea sa. Ea susține că a ajutat cuplul să rezolve probleme urbanistice și să contacteze avocați și notari pentru a rezolva chestiuni restante.

După moartea lui Dante, Egorov a rămas într-o relație de prietenie cu pensionara italiancă și a convins-o să se mute la Tulcea, unde a lăsat-o să locuiască cu mama ei. Giuseppina a povestit că la Tulcea a trăit în condiții modeste, mâncând numai cartofi și orez cu lapte, și a suferit din cauza izolării și a problemelor de sănătate.

"Am fost izolată și forțată să trăiesc în condiții grele. Nu a fost o vacanță, a fost un exil", a spus femeia. 

Românca spune că Giuseppina a fost fericită în România

 

Egorov susține că Giuseppina a fost la curent cu toate deciziile financiare și că a fost fericită în România, participând la diverse evenimente sociale. Pe lângă banii sustrași, Giuseppina a fost deposedată de casă, o vilă pe dealurile din Castagnole Lanze, care a devenit practic locuința româncei și în care locuiau unchii și prietenii ei.

Potrivit acuzațiilor, Egorov controla totul: conturile bancare ale pensionarei, cardurile de debit, decidea când să încarce cardul preplătit, ținea contactul cu băncile. Conform acuzării pe numele româncei ar mai exista un testament și o procură de a acționa în numele femeii italiene.

"Giuseppina era fericită să stea în România, măcar acolo avea parte de socializare. Mergea la petreceri, la festivaluri, mama o ducea peste tot. Le-a cunoscut pe toate rudele mele și a început să vorbească limba română", spune românca. 

În tribunal au apărut și investigatorii care s-au ocupat de caz. A reieșit că pensionara este sub tratament de ani de zile pentru o formă de depresie, fiind urmărită de un specialist. Cu ani în urmă, își denunțase soțul pentru maltratare. O femeie fragilă, ușor influențabilă, dar care repetă cu precizie, în fața judecătorului, ceea ce a povestit deja în diverse interviuri.

Autoritățile italiene au examinat atent și fluxurile de bani, de unde au reieșit transferuri în favoarea îngrijitoarei. Aceasta a susținut cu tărie că Giuseppina era la curent cu totul.

Procesul continuă în acest caz. 

 

-------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel