Româncă din Germania, amendată cu 1000 de euro că și-a luat copilul de la școală cu o săptămână înainte de vacanță

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

O româncă a fost amendată în Germania, după ce polițiștii de frontieră au constatat că femeia și-a luat copilul de la școală cu o săptămână înainte de vacanța prevăzută în structura anului școlar. 

O româncă a avut parte de o experiență neașteptată și costisitoare la aterizarea în Germania. Femeia a decis să prelungească vacanța fiului ei de 9 ani cu o săptămână, ignorând regulile stricte din Germania privind școlarizarea obligatorie.

Cei doi au fost identificați de polițiștii de frontieră la sosirea pe aeroportul Memmingen, la sosirea din Târgu-Mureș. În timpul unui control amănunțit, oamenii legii au descoperit o discrepanță semnificativă: vacanța oficială a elevului nu se suprapunea cu perioada petrecută în afara țării. Astfel, cei doi plecaseră din Germania pe 5 februarie, cu o săptămână înainte de începutul oficial al vacanței landul Bavaria.

Pentru a justifica absența nemotivată de la cursuri, mama a anunțat la școală că fiul ei este bolnav, o stratagemă care nu a reușit să o scape de consecințe.

Femeia, în vârstă de 31 de ani, va fi amendată cu o sumă ce poate ajunge până la 1.000 de euro, conform legislației germane.

Autoritățile din Germania sunt foarte exigente atunci când vine vorba de programul de școală. Acest caz este extrem similar cu cel al altei românce, care nu a fost lăsată să plece din Germania cu fiica ei, pentru că fata era în timpul programului de școală.

Citește aici mai multe detalii.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel