O româncă nu a fost lăsată să plece din Germania cu fiica ei, pentru că fata era în timpul programului de școală. Soluția găsită de polițiști

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Incident ciudat pe un aeroport din Germania, în care a fost implicată o româncă (Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)
Incident ciudat pe un aeroport din Germania, în care a fost implicată o româncă (Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)

O româncă a fost la un pas să nu poată să iasă din Germania cu fiica ei, pentru că fata era în timpul orelor de școală. Femeia a fost amendată.

Incident neobișnuit petrecut pe aeroportul din Memmingen, Germania. O româncă în vârstă de 45 de ani a fost blocată în timp ce încerca să plece în vacanță alături de fiica sa de 13 ani, încălcând astfel legea referitoare la obligativitatea școlarizării.

Potrivit publicației germane all-in.de, poliția de frontieră a intervenit pentru că nu a existat o notificare prealabilă către școală din partea femeii românce cu privire la absența fiicei sale de la cursuri.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de marți, pe 28 noiembrie, în afara perioadei obișnuite de vacanță școlară.

Polițiștii de frontieră de pe aeroportul german au descoperit situația în timp ce mama și fiica pregăteau îmbarcarea pe un avion cu destinația Iași.

La întrebările polițiștilor, mama a recunoscut că nu a obținut o permisiune oficială pentru absența fiicei sale de la școală, explicând în schimb că a declarat-o bolnavă pentru perioada călătoriei. Poliția a inițiat un proces contravențional împotriva femeii și a informat școala despre acest incident.

Cu toate acestea, după finalizarea procedurilor, mama și fiica au primit autorizația să-și continue călătoria spre România.

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel