Româncă, depistată la frontieră după ce s-a întors din străinătate, deşi trebuia să stea în izolare, la București

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O femeie din București confirmată pozitiv nu o dată, ci de două ori la infecția cu virusul SARS-CoV-2, depistată în vama Nădlac II, chiar în ultima zi de izolare.

O femeie în vârstă de 35 de ani, din București, s-a prezentat, duminică după-amiază, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II pentru a intra în țară, însă, după efectuarea formalităților epidemiologice, reprezentantul DSP a constatat că aceasta figurează în evidențe ca fiind plasată în izolare la domiciliul declarat din București, în urma confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Mai mult, femeia a fost testată de două ori într-un interval de 48 de ore, fiecare test confirmând prezența virusului, primind în acest sens și mesajele de confirmare „CoronaForms“, prin care era informată cu privire la rezultatul testului. Femeia nu a ținut cont de obligațiile legale pe care le avea pentru prevenirea răspândirii virusului și a efectuat, împreună cu un membru de familie, o călătorie în străinătate, chiar în ziua în care a fost confirmată pozitiv.

“Echipajul de Jandarmerie a fost sesizat de către reprezentantul DSP, iar în urma verificărilor suplimentare efectuate au fost confirmate pe numele femeii, două alerte de tip și conform prevederilor legale în vigoare, aceasta avea obligația să stea în izolare la domiciliu până în data de 13 februarie inclusiv. Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele femeii actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform Codului Penal, citează Aradon.ro.

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de Poliție în vederea continuării cercetărilor”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei Arad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel