Româncă decorată în Mali, după ce a salvat 4 vieți în timpul unui atac terorist. "Colegii nu mă mai strigă "major Dumitrașcu", ci "our hero"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

O româncă aflată în misiune ONU - MINUSMA, în regiunea Timbuktu, a fost decorată de comandantul forțelor, după ce a salvat patru vieți în timpul unui atac terorist. "Colegii nu mă mai strigă "major Dumitrașcu", ci "our hero" ', spune maiorul Marcela Dumitrașcu. 

Ministerul Apărării Naționale a anunțat recent că maiorul Marcela Dumitrașcu, aflată în misiune ONU – MINUSMA, a fost decorată de 2 ori în ultimele 2 săptămâni de către MINUSMA Force Commander. Românca "a acționat exemplar pe timpul unui atac terorist, a salvat 4 vieți, s-a purtat ca un erou".

 "Maiorul Marcela Dumitrașcu, aflată în misiune ONU – MINUSMA, regiunea Timbuktu, a fost decorată de 2 ori în ultimele 2 săptămâni de către MINUSMA Force Commander, cu Force Commander Coin și Force Commander Commendation.

Comandantul forței MINUSMA a apreciat că a acționat exemplar pe timpul unui atac terorist, a salvat 4 vieți, s-a purtat ca un erou, motiv pentru care i-a oferit emblema de onoare a misiunii.

La sfârșitul primelor 6 luni ale turului de misiune (1 an), a fost decorată cu Force Commander Commendation, apreciere cu care doar câțiva militari din MINUSMA au fost răsplătiți, nominalizarea fiind făcută pentru activități excepționale din ultimele 6 luni, a implicării și a impactului pe care l-au avut misiunile specifice CIMIC, planificate și executate de ofițerul român în teren.

„Este un sentiment minunat, plin de recunoștință pentru că într-o organizație internațională cum este ONU, șefii/comandanții misiunii, atât cei militari, cât și civili (Force Commander, DSRG, Head of Office) te apreciază pentru ceea ce faci în misiune, mai mult decât atât, în baza militară în care mă aflu și în care nu mai este alt militar român, colegii militari/polițiști și civili care provin din toate colțurile lumii, nu mă mai strigă "major Dumitrașcu", ci "our hero", apreciind că am săvârșit o faptă de eroism și un act exemplar de curaj, prin maniera de comportare care a dus la salvarea celor cu care am fost în misiune.

Mă simt onorată și fericită că reprezint România cu succes în această misiune ONU - MINUSMA (MALI, Timbuktu)”, potrivit unui mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a MAPN.

 

* Nota redacției: MINUSMA este o misiune de menținere a păcii a Națiunilor Unite în Mali. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel