Româncă aflată în vizită la fiu în Italia, dispărută după ce a ieșit la plimbare: Salvarea a venit de la un conațional

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Șofer român, sub influența alcoolului, lovește un carabinier și blochează traficul în Cannara
Șofer român, sub influența alcoolului, lovește un carabinier și blochează traficul în Cannara

Aflată în vizită la fiul ei în Italia, o femeie din România s-a rătăcit, fără să cunoască zona Piacenza și nici limba italiană. Românca a fost salvată de un compatriot care a auzit-o vorbind în limba română. 

Salvată datorită limbii materne și a unei întâlniri norocoase cu un compatriot. Îngrijorare mare pentru o femeie de origine română care a dispărut în ieri după-amiază și a fost găsită câteva ore mai târziu.

Femeia, Viorica, se află în Italia după ce a petrecut sărbătorile de Crăciun cu fiul ei, dar locuiește în România, motiv pentru care nu știe limba italiană. Marți după-amiază, în timp ce fiul ei era plecat să facă niște comisioane, Viorica a ieșit să plimbe cățelușul familiei. Câteva ore mai târziu, fără să o vadă revenind, fiul a alertat poliția.

Româncă aflată în vizită la fiu în Italia, dispărută după ce a ieșit la plimbare: Salvarea a venit de la un conațional

 

Dar, din fericire, în jurul orei 17.00, a avut loc un final fericit: femeia a fost găsită, mai exact pe Via Manfredi, în apropiere de Esselunga, în stare de sănătate excelentă. Ei bine, femeia, care nu cunoștea bine Piacenza, se rătăcise și se pierduse: în acel moment, cuprinsă de disperare, a început să ceară ajutor, în ciuda faptului că nu cunoștea deloc limba italiană.

Un trecător, tot de origine română, părea să fi ghicit câteva cuvinte în limba română, așa că a ajutat-o pe Viorica, rugând-o să îi explice problema. În acel moment, trecătorul a sunat la carabinieri, informându-i despre situație, iar aceștia, la rândul lor, au contactat familia, potrivit Piacenza 24.

Luni, o adolescentă din județul Brăila, dispărută de la domiciliu, este căutată la nivel național și internațional. Căutarea a început luni, după ce dispariția a fost anunțat la Poliție.

Potrivit IPJ Brăila, luni, în jurul orei 12:.00, Poliția Orașului Făurei a fost sesizată de către o femeie, din localitatea Sătuc, cu privire la faptul că vineri seara, fiica sa, Ana Maria Dumbrofca, în vârstă de 15 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu și până în prezent nu a mai revenit.

Semnalmente fetei sunt următoarele: 150 cm înălțime, 60 kg, păr blond închis, ochi verzi-căprui, fără semne particulare.

Adolescentă româncă, dispărută de acasă. Ana Maria este căutată atât în țară, cât și în străinătate

 

Înainte să dispară, fata era îmbrăcată cu hanorac negru și blugi și era încălțată cu o pereche de papuci de culoare mov.

Pentru ea a fost solicitată căutarea la nivel naţional și internațional.

Persoanele care pot oferi informaţii despre locul în care aceasta se află sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă gratuit 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie, precizează polițiștii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel