Român săltat de pe aeroport, în Italia, și dus direct la închisoarea Don Bosco

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Căutat de luni de zile, după ce, alături de  alt român, a comis un furt, un conațional a fost arestat la aeroportul Pisa Galilei și dus direct la închisoare.

Poliția de stat din cadrul Biroului Poliției de Frontieră Aeriană de pe aeroportul Pisa Galilei, în timpul controalelor obișnuite ale persoanelor care intră în țară, a depistat și arestat un cetățean român în vârstă de 48 de ani, rezident în România.

Bărbatul era căutat din iunie 2021, în urma unei condamnări de către Tribunalul din Lucca, confirmată în Apel la Florența, pentru furt calificat la 1 an de închisoare, în complicitate cu un alt compatriot.

Român săltat de pe aeroport, în Italia, și dus direct la închisoarea Don Bosco

 

Cei doi români fuseseră descoperiți și denunțați de către Brigada Mobilă a Comisariatului de Poliție din Lucca; după condamnare, bărbatul nu fusese găsit pe teritoriu, deoarece se presupune că se întorsese în țara sa de origine, iar căutările fuseseră extinse de către Comisariatul de Poliție din Lucca pe întreg teritoriul național.

Polițiștii din Pisa, după ce i-au verificat identitatea în urma verificării documentelor și a comparării amprentelor digitale, l-au arestat și l-au trimis la închisoarea Don Bosco.

Același lucru a pățit un alt român, pe un aeroport în Germania. Poliția federală a prins un infractor pe aeroportul din Frankfurt. Românul era condamnat la 365 de zile de închisoare. 

Român săltat de pe aeroport, de îndată ce a pus piciorul în Germania, și dus direct la închisoare

 

Românul în vârstă de 49 de ani a fost verificat de polițiștii federali în Terminalul 1 al aeroportului din Frankfurt, în timpul unui control de rutină, pe 1 martie, și apoi a fost dus la penitenciarul din Preungesheim.

Motivul a fost acela că, în octombrie, bărbatul fusese condamnat de Tribunalul din Frankfurt la 335 de zile amendă de 10 euro fiecare pentru vătămare corporală periculoasă, pe care nu a putut să le plătească și, prin urmare, s-a ascuns.

Prin urmare, procuratura din Frankfurt a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele său, urmând ca acum să execute o pedeapsă înlocuitoare de 335 de zile de detenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel