Român rezident în Italia, hoț de biciclete de lux din Elveția. Bărbatul a fost încătușat și dus în arest

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Cuplu binațional specializat în furtul de biciclete, prins în flagrant și arestat în Ravenna. Românca a cooperat cu poliția
Italia. Cuplu binațional specializat în furtul de biciclete, prins în flagrant și arestat în Ravenna. Românca a cooperat cu poliția

Un român rezident în Italia a fost arestat, săptămâna trecută, în pasul Brusata di Novazzano, după ce a comis mai multe jafuri în Sottoceneri (din cantonul elvețian Ticino, care se află la sud de Pasul Monte Ceneri).

Românul furase o bicicletă de ultimă generație în zona Lugano și, miercuri, 2 februarie, a fost arestat la punctul de trecere Brusata di Novazzano de agenți ai Oficiului Federal de Vamă și Securitate a Frontierei.

Hoțul este un cetățean român, de 29 de ani, cu domiciliul în Italia. „Identificarea bărbatului a fost posibilă datorită anchetei efectuate de poliția cantonală”, au transmis polițiștii, citați de cdt.ch.

Investigațiile au permis, așadar, să fie constatată implicarea cetățeanului român în diverse alte furturi de biciclete valoroase, pe care le-a furat din Sottoceneri.

Românul este acum acuzat de furt, vătămare și încălcarea Legii federale privind cetățenii străinii. Ancheta este coordonată de procurorul Simone Barca.

Poliția cantonală profită de această ocazie pentru a reaminti cetățenilor cum să se protejeze de acestui tip de furt 


- asigurați-vă bicicleta de fiecare dată cu mecanisme de blocare de calitate, inclusiv prin lanțul acesteia la un suport sau la o construcție fixă;
- dacă este posibil, lăsați-le într-un loc supravegheat sau într-o cameră care poate fi încuiată;
- scoateți orice accesorii scumpe;
- când achiziționezi un lacăt pentru bicicletă, aveți grijă la calitate și nu la preț. Luați în considerare și posibilități tehnice, cum ar fi urmărirea prin GPS;
- dacă îți parchezi bicicleta în incintă sau în curte, asigură-te că intrările sunt încuiate, ceea ce va îngreuna accesul hoților;
- notează numărul cadrului, marca și culoarea bicicletele. Păstrează și o poză a bicicletei;
- îți poți personaliza bicicleta și roțile ei cu semne distinctive, făcându-l astfel mai puțin atractive pentru infractori și mai ușor de găsit;
- păstrați factura originală pentru a o preda poliției în caz de furt.

Alți trei români, expulzați din Elveția, iar o conațională a ajuns direct după gratii, săptămâna trecută.

 

Doi români, expulzați din Elveția, iar o conațională a ajuns direct după gratii. Polițiștilor nu le-a venit să creadă ce aveau în mașină

 

Trei hoți români au fost arestați în timpul unui control în trafic. Doi dintre cei trei români, ajutați de complicele lor, au furat  anterior zeci de produse cosmetice și de îngrijire personală din diverse magazine.

În după-amiaza zilei de 31 ianuarie 2022, o patrulă de poliție de pe Poststrasse din orașul Zug a observat o mașină ai cărei ocupanți au început să se comporte suspicios, la vederea oamenilor legii.

Drept urmare, vehiculul cu numere de înmatriculare franceze a fost oprit, percheziționat, iar cele trei persoane au fost verificate cu atenție, scrie polizei-schweiz.ch.

În portbagajul mașinii, polițiștii au găsit câteva zeci de produse cosmetice și de îngrijire personală, fără bonuri fiscale corespunzătoare. Printre produsele găsite în mașină se numărau: cutii cu cremă, capete de periuțe de dinți, mașini de tuns, dar și alimente.

Cele trei persoane, doi bărbați, de 27 și, respectiv, 30 de ani, și o femeie de 24 de ani, toți de origine română, au fost arestați. Luați la întrebări, cei trei cetăţeni români au recunoscut că au furat produsele din mai multe magazine, din cantonul Zug. Printre altele, au folosit o jachetă special pregătită pentru asta. Cuantumul bunurilor furate se ridică la circa 1.700 de franci.

În plus, românii conduceau un vehicul care nu avea nici asigurare, nici înmatriculare valabilă. Judecătorul Parchetului din Zug i-a condamnat pe cei doi bărbați la o amendă pentru multiple furturi și încălcări ale Legii Rutiere. Hoții au fost expulzați din Elveția de către Oficiul pentru Migrație și au primit o interdicție de doi ani de intrare în Elveția și Liechtenstein.

Pentru complicele lor, parchetul cantonului Zug s-a adresat instanței în vedera arestării preventive. Tânăra româncă, de 24 de ani, este bănuită că ar fi responsabilă și de alte furturi din magazine, situate în mai multe cantoane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel