Român încarcerat în Marea Britanie, după ce a băgat patru adolescenți „într-un sicriu“, în duba sa

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un traficant de persoane a fost încarcerat după ce a băgat patru adolescenți în acoperișul unei dube "ca un sicriu Nicolai Bogdan Lungan, un român în vârstă de 32 de ani, a condus o dubă în care se aflau migranți ascunși în Marea Britanie.

Un traficant de persoane care a încuiat cu șuruburi patru adolescenți vietnamezi într-un spațiu "ca un sicriu" în acoperișul dubei sale a fost încarcerat.

Nicolai Bogdan Lungan, în vârstă de 32 de ani, a acceptat o ofertă de 6.000 de euro (5.200 de lire sterline) pentru a conduce în Marea Britanie o dubă în care se aflau migranți ascunși din Belgia. El a călătorit cu feribotul de la Dunkirk la Dover în februarie, cu patru adolescenți de 17 ani închiși într-o cutie cu șuruburi în interiorul dubei sale Renault Master.

Când românul a ajuns în portul din Kent, ofițerii Forțelor de Frontieră au observat că acoperișul de deasupra șoferului era neobișnuit de cald și era acoperit cu material căptușit.

2. -imagine fara descriere- (duba-modificat-migrant.PNG)

Român încarcerat în Marea Britanie, după ce a băgat patru adolescenți „într-un sicriu“, în duba sa

 

Aceștia l-au oprit rapid și au îndepărtat materialul, dezvăluind o trapă în acoperișul dubei care ducea la un compartiment unde au găsit adolescenții. Migranții erau culcați pe metalul gol în trapa de acoperiș înghesuită și insuficient ventilată, închisă cu șuruburi cu ajutorul unor scule electrice. Tinerii nu aveau nicio modalitate de a scăpa din ascunzătoare fără ajutor.

Când a fost interogat de ofițeri, Lungan a susținut că se deplasa la Glasgow pentru a colecta mobilă și că intenționa să se întoarcă în România pentru a-și deschide o frizerie.

El a fost condamnat la trei ani de închisoare la Canterbury Crown Court pentru complicitate la imigrație ilegală în Regatul Unit.

3. -imagine fara descriere- (duba-captusita-uk.PNG)

Bogdan voia să folosească banii pentru a-și deschide o frizerie în România

 

Chris Foster, director adjunct al Direcției de Investigații Penale și Financiare din cadrul Ministerului de Interne, a declarat că imigranții au fost ținuți în "condiții atroce". "Sper că această sentință trimite un mesaj puternic că încălcarea legii și punerea în pericol a vieții indivizilor nu va rămâne nepedepsită. Echipa mea lucrează neobosit pentru a întrerupe acest tip de activitate ilegală și vom continua să luăm măsuri împotriva celor care pun viețile oamenilor în pericol de dragul de a face bani", a afirmt ofițerul d epoliție pentru pres străină.

Ministrul imigrației, Robert Jenrick, a adăugat: "Aceste încercări criminale și care pun în pericol viața oamenilor, inclusiv a copiilor, de a introduce ilegal persoane în Regatul Unit în aceste spații incredibil de strâmte, asemănătoare unor sicrie, sunt absolut detestabile și nu le vom tolera“.

"Aș dori să îi laud pe ofițerii noștri de aplicare a legii privind imigrația care lucrează non-stop pentru a preveni această activitate și pentru a-i aduce pe făptași în fața justiției", a declarat ministrul de resort.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel