Român, extrădat din Columbia

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Columbiei, Iván Duque Márquez, a aprobat extrădarea a cinci columbieni și un român. Unul dintre columbieni este urmărit pentru omucidere în Statele Unite, ceilalți pentru traficul de droguri, iar românul pentru clonare de carduri și fraudă bancară. 

Cetățeanul român se numește Gheorghe Cirstea, și a fost capturat pe 6 aprilie 2018, pe aeroportul El Dorado din Bogotá, ca urmare a unei note roșii puse de Interpol, este urmărit de justiția Statelor Unite pentru escrocherii. El este acuzat de clonare carduri și de fraudă bancară.

Potrivit rechizitoriului, între 30 august 2015 și 24 octombrie 2015, în Albany și Columbia din Districtul de Nord din New York, precum și în alte părți ale orașului, Cîrstea s-a asociat cu alte persoane pentru a comite fraude bancare și a fura bani aflați în custodia instituțiilor financiare. 

Potrivit acuzației, românul a folosit carduri clonate pentru a scoate banii din conturile bancare. Autoritățile au găsit asupra lui Cirstea cel puțin 15 dispozitive de acces la conturi bancare. Dispozitivele lui Cirstea copiau informațiile codificate de pe benzile magnetice ale cardurilor bancare de debit și furau numerele de identificare personale. Aceste informații erau apoi folosite pentru a fura banii din conturile persoanelor cărora le aparțineau. 

Folosind acest mod de operare, Cirstea a furat zeci de mii de dolari. La 14 septembrie 2015, a furat 44.528 dolari de la clienții Berkshire Bank. Două săptămâni mai târziu, la 23 septembrie, rețeaua a furat 59.798 dolari de la clienți din First Niagara Bank, care au folosit ATM-urile din Chatham, New York. 

În timpul procesului, românul a cerut să i se permită accesul la un proces simplificat de extrădare, adică să nu se mai administreze probe pentru ca extrădarea în Statele Unite să se urgenteze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel