Român, EROU în Spania. A salvat-o de la moarte: "Am auzit țipete în ROMÂNĂ. Ar fi UCIS-o, sigur ! "

Alexandra Steoleaca |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa: www.elpais.com
sursa: www.elpais.com

Un român a devenit erou în Spania după ce a salvat o femeie de la moarte. Aceasta a fost la un pas să fie ucisă chiar de partenerul ei de viață. 

Marcel Popa a salvat o femeie de la moarte, tot româncă. Marcel a luat o șurubelniță și l-a lovit pe atacator. Etajul la care a avut loc tentativa de omor a rămas sigilat de Garda Civilă spaniolă. 

„L-am lovit și l-am împins departe, apoi el a rămas nemișcat.“, a spus românul. 

Marcel a împlinit de curând 45 de ani, iar el nu se consideră un erou. I se pare normal ceea ce făcut și se bucură că a ajuns la timp pentru o salva pe femeie. 

"Dacă mi-ar fi luat puțin mai mult pentru a ieși din casă, ar fi ucis-o, sigur.", mai spune bărbatul.

Nu vrea să fie recunoscut de o țară întreagă, iar soția lui este de acord cu el.

"Nu vrem fotografii, nu vrem nimic. Suntem în stare de șoc. Când vezi la televizor e teribil. Dar aici, lângă casa ta, să i se întâmple acest lucru unei persoane pe care o cunoști, nu am cuvinte...", a declarat soția românului. 

Românul a plecat din România în urmă cu 12 ani. A muncit din greu pentru tot ceea ce are în acest moment. Spune că se simte mai bine în țara care l-a adoptat decât în România. Lucrează într-un centru comercial, iar soția se împarte între copilul lor și o grădină de legume. 

Întâmplarea a avut loc într-o seară. În timp ce se afla cu familia în casă, românului i s-a părut că aude o femeie țipând. Inițial nu a dat importanță, a crezut că i se pare și că sunt doar copiii care se joacă. Câteva clipe mai târziu, acesta a auzit clar cu o femeie cere ajutor în limba română. Nu a stat pe gânduri și a ieșit imediat să o ajute.

 

Nu a ezitat să o ajute

 

Pe hol l-a văzut pe bărbat cum încerca să o omoare pe româncă, așa că a reacționat imediat. L-a lovit pe atacator, iar acesta a rămas nemișcat. Chiar dcacă au mai auzit și alți vecini strigătele femeii, nimeni nu a intervenit. 

"L-am văzut la capătul sălii, cu spatele la mine. Stătea pe ea și o lovea, în timp ce ea țipa după ajutor. Am fugit la ei și l-am lovit în spate pentru a putea să îl îndepărtez de pe femeie. Când a căzut am văzut că purta o șurubelniță mare. Cu ea voia să o omoare pe femeie. L-am prins și i-am luat arma. Apoi, el a rămas fără să spună nimic", a declarat românul.

Între timp, vecinii au sunat la poliție. Românul l-a supravegheat pe agresor până la sosirea oamenilor legii, timp în care vecinii și șoția lui Marcel au ajutat femeia să își revină. 

"Sângera la cap și la piept, semn că a fost lovită. A fost foarte rău. A încercat să o lovească și în cutia toracică", a mai spu Marcel. 

O ambulanță a transportat femeia la spital. Aceasta se afla în stare gravă.

Femeia lovită și agresorul ei sunt tot români. Marcel spune că nu s-a gândit la cnsecințe atunci când a acționat. 

Agresorul român se află în închisoare și este acuzat de violență împotriva femeilor. Acesta a mai stat în închisoare în urmă cu 3 ani pentru că și-a maltrat partenera, tot românca, conform levante-emv.com.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel