Român din Spania, acuzat de fraudă gigantică cu taxele de drum din Franța

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Șase șoferi de camioane au fost arestați de Guardia Civil la frontiera spaniolă la sfârșitul lunii mai, după ce au fost implicați într-o fraudă gigantică cu taxele de drum din Franța. Patronul lor și creierul „afacerii“ este un român stabilit în Spania.

Șoferii arestați sunt suspectați că au luat parte la o fraudă de proporții în materie de taxe de drum. Un transportator spaniol a fost vizat. A fost deschisă o anchetă judiciară pentru fraudă organizată. Valoarea prejudiciului: 100 000 de euro.

Șoferii arestați erau în posesia unor carduri de plată falsificate. Carduri recodificate care nu erau legate de niciun cont bancar, ceea ce le permitea să treacă prin cabinele de taxare de la frontieră fără să plătească.

Principala țintă a fost patronul companiei de transport de care aparțin șoferii de camion. Este vorba de o companie spaniolă condusă de acest cetățean român stabilit în Spania.

Român din Spania, acuzat de fraudă gigantică cu taxele de drum din Franța

 

În total, 3 societăți de autostrăzi franceze au fost fraudate din 2021, în valoare de 100.000 de euro. Acestea au anunțat că vor depune plângere.

Guarda Civil a colaborat cu jandarmeria franceză pentru a efectua ancheta. De asemenea, au fost percheziționate 7 site-uri legate de această companie pe partea franceză. Jandarmii de la unitatea motorizată din Saint-Geours-de-Maremne și de la unitatea de cercetare din Pau au găsit 10 000 de euro, echipamente de codificare și nu mai puțin de 230 de carduri contrafăcute, pe care le-au confiscat.

Pentru a determina "rolul exact al tuturor protagoniștilor", a fost deschisă o anchetă judiciară pentru fraudă organizată. De asemenea, au fost emise trei mandate europene de arestare. Pentru moment, anchetatorii nu au făcut încă lumină în acest caz, dar investigația continuă.

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă,  intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel