Român din Austria, după ce ar fi aruncat un bancomat în aer: "Am venit aici doar pentru a căuta un loc de muncă"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român a fost judecat pentru o spargere de bancomat bancar în martie 2019 în districtul Baden. El a declarat: "Am fost în Austria, dar cu scopul de a căuta un loc de muncă" și neagă gestul făcut.

Un român s-a prezentat joi în boxa acuzaților la Wiener Neustadt pentru o lovitură spectaculoasă dată pe 11 martie 2019 în Blumau-Neurißhof (Baden). Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, este acuzat că a aruncat în aer bancomatul de la Adeg împreună cu trei complici, care sunt toți încarcerați în străinătate.

ADN-ul inculpatului fusese într-adevăr prelevat de pe cablurile de torsiune a cablurilor și de pe cablurile de aprindere, doar că: inculpatul nu se afla încă în baza de date ADN la acel moment. Abia după o altă infracțiune comisă în Olanda și după prelucrarea rezultată în scopul identificării, bărbatul de 35 de ani a ajuns în baza de date și, prin urmare, un rezultat pozitiv. 

Procurorul general a vorbit despre un nivel ridicat de energie infracțională. În momentul exploziei, în dispozitiv se aflau 114.490 de euro, numai că cvartetul a trebuit să plece fără pradă.

Acuzatul a recunoscut că se afla în Austria în ziua infracțiunii, dar neagă implicare sa: "Am venit în Austria pentru a găsi de lucru. Nu am nici un fel de legătură cu această faptă", potrivit Heute.at. Judecătorul a amânat procesul, se aplică prezumția de nevinovăție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel