Român depistat, într-un microbuz cu destinația Anglia, cu 1.000 de pastile „dopante de mare risc“ și zeci de pachete de țigări

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Politia de Frontieră
Sursa foto: Politia de Frontieră

Un bărbat cu dublă cetăţenie ucraineană şi română este cercetat penal, după a fost depistat la intrarea în ţară, prin PTF Siret, cu substanţe dopante de mare risc, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, Alina Petraru.

Sursa citată a precizat că poliţiştii de frontieră suceveni îl cercetează bărbatul în microbuzul căruia au fost descoperite 1.000 de comprimate ce fac parte din categoria substanţelor dopante de mare risc, dar şi 67 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, toate bunurile fiind ridicate în vederea confiscării, relatează Agerpres.

Român depistat, într-un microbuz cu destinația Anglia, cu 1.000 de pastile periculoase

 

Potrivit sursei citate, pe 17 mai a.c., în PTF Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, o persoană cu dublă cetăţenie, un bărbat, în vârstă de 44 de ani, ce se deplasa pe ruta Ucraina - Anglia, conducând un microbuz marca Renault, înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia efectuării unui control amănunţit, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit în bagajele personale ale cetăţeanului în cauză, ascunse, 1.000 de comprimate ce fac parte din categoria substanţelor dopante de mare risc şi 67 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, pentru care nu a putut prezenta documente justificative. Comprimatele, în valoare de 13.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Ţigările au fost confiscate, de asemenea, bărbatul fiind sancţionat contravenţional de către lucrătorii vamali cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de substanţe dopante de risc sau cu grad mare de risc sau produse ce conţin substanţe dopante de risc sau cu grad mare de risc, fără autorizaţie emisă de autorităţile competente. 

Vezi mai departe:

Captură impresionantă la Giurgiu. Ce au găsit polițiștii într-un camion cu varză care mergea în Ucraina: Valoarea depăşeşte 3 milioane de lei

 

Poliţiştii de Frontieră din Giurgiu au descoperit, într-un camion cu varză, aproape trei milioane de ţigarete de contrabandă, estimate la o valoare care depăşeşte 3 milioane de lei. Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 11 mai, în jurul orei 23:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion, un cetățean ucrainean, în vârstă de 43 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, varză din Macedonia în Ucraina.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul inspectorilor vamali din cadrul Autorităţii Vamale Române în vederea desigilării mijlocului de transport şi efectuarea unui control amănunțit asupra incărcăturii acestuia. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite ascunse, în spatele mărfii declarate în documente (metoda capac), 297 de baxuri ce conţineau 2.970.000 de țigarete (148.500 de pachete).

Țigările, în valoare totală de aproximativ 3.267.000 de lei, au fost indisponibilizate, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Totodată, faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel