Român cu soție străină, revenit în țară: Aici a simțit că trăiește. Avem cea mai frumoasă țară

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un român care a plecat în Dubai s-a întors în cinci ani în România cu gânduri complet diferite față de cele cu care plecase. Mai mult decât atât, soția sa a fost uimită de cât de frumoasă este România, ea fiind cea care și-a dorit să se mute în țara noastră. 

Iată scrisoarea lui Catalin Niculae pentru grupul Diaspora europeană :

"Salutare. M-am stabilit în Dubai acum 5 ani, între timp m-am căsătorit, ea născută și crescuta aici, nu știe altceva decât caldura mare și desert. În septembrie ne am luat vacanta și am decis sa să mergem în România pentru prima data. Ma gândeam ce reacție o sa aibă ea când o sa vadă tara noastră, străzi, clădiri, servicii, etc. Oarecum pesimist în ce privește reacția ei am avut o mare surpriză, în 2 săptămâni de umblat prin tara am auzit doar wow oau, lucruri pe care ea le vedea doar în documentare acum le experimenta direct: prima oara pe munte, prima oara într-o pădure, prima oara cu cortul printre ursi, prima oara când a simțit într-adevăr ca trăiește și ca se simte libera a fost la noi, în țara din care noi fugim. Toată vacanța am auzit doar lucruri pozitive și cât de frumoasa este tara noastră chiar dacă avem clădiri vechi și câte o groapa în asfalt. După două săptămâni de vacanța a venit la mine și mi-a spus: '' vreau sa ne mutam aici'' am crezut ca glumește și am zis da,da ok... După vacanță și a depus CV-uri la anumite companii de la noi și a avut deja un interviu pe Skype și o oferta foarte bună în condițiile în care ea vorbește doar engleza și araba. Toate aceste întâmplări mi-au dat energia necesara sa nu mai vad țara noastră atât de rău. În scurt timp ne vom facem bagajele, România venim.

După 5 ani de stat afara, am realizat ca depinde de noi ce alegem sa vedem și pentru ce plecam din țară. Înainte de a pleca, puneți în balanță tot ce avem în România și nu vom avea acolo unde mergem. Iar dacă totul se rezuma la bani, eu zic sa va mai gândiți,sunt multe lucruri mai frumoase în viața decât fuga după bani și alte lucruri materiale. Încetați sa credeți ca nimic nu merge acasă. Și cel mai important este sa învățăm sa apreciem ce avem înainte de a da cu piciorul. Sa aveți o zi frumoasa."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel