Român condamnat în Italia: Și-a atacat prietenii care l-au găzduit, le-a desfigurat fiul nou-născut și i-a lăsat fără bani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 35 de ani a fost condamnat la aproape 4 ani de închisoare, după ce și-a atacat prietenii care îl găzduiseră pe el și încă un bărbat. Faptele oribile s-au petrecut la Licata (Agrigento), Italia.

Condamnare definitivă pentru un bărbat de 35 de ani, de origine română, dar care locuiește de ani de zile la Licata, acuzat de a fi unul dintre cei doi presupuși autori ai unui episod de agresiune și tâlhărie împotriva unor prieteno care îi găzduise.

Cei doi - potrivit reconstituirii faptelor - ar fi bătut-o și pe soția victimei și i-ar fi provocat desfigurări fiului lor nou-născut. Mai mult, acesta ar fi sustras o sumă de 400 de euro din casa celor care îl găzduise.

Acum, românul de 35 de ani, unul dintre cei doi, a fost condamnat definitiv la trei ani și opt luni de închisoare pentru restul de tâlhărie în formă de asociere, vătămare corporală și amenințare. Faptele datează din august 2018.

Bărbatul de 35 de ani - în executarea unei măsuri emise de Curtea de Apel din Palermo - a fost arestat de polițiștii de la secția de poliție locală.

Vezi mai departe

 

„O vom lua de la capăt”. Fost polițist român, căutat în Italia după amenințările la adresa fostei iubite și a fiicei sale de 6 ani: „Autoritățile nu fac suficient pentru a le proteja”

 

Fostul polițist român, care ar fi amenințat-o pe barmanița de care s-a despărțit și pe fiica acesteia, este căutat în Italia. 

Barmanița româncă cere ca fostul ei partener să ajungă la închisoare înainte ca el să o poată ucide, așa cum a promis că va face dacă nu se întoarce la el. Procurorul din Treviso, Italia, sugerează că prevederea este pe cale să se îndeplinească. Deoarece este „Code Red”, cazul este urmărit cu maximă atenție. Dar Ana (numele inventat de presa din Italia) trăiește în frică cu fiica ei de 6 ani. Românca de 32 de ani, barman în Treviso, a pus pe hârtie coșmarul în care este cufundată de peste un an: amenințările cu moartea, mașina arsă sub casă în urmă cu zece zile, avertismentul de joi. O geantă cu hainele fetei în care fostul ei partener a îndesat o cutie de pumnale.

Înscrisul de apărare al femeii, depus la Parchetul Treviso, se încheie cu o cerere foarte concretă: arestarea și măsura asiguratorie împotriva persecutorului ei, Ionuț Daniel Neculae, un compatriot de 36 de ani, fost polițist. „Urmărim cazul cu cea mai mare atenţie”, asigură procurorul din Treviso Marco Martani, care din motive evidente de secretizare în faza de cercetare preliminară nu intră în detalii. „Dosarul nu este închis într-un sertar”. Chiar joi, avocatul femeii, Aldo Pardo, se arăta indignat: „Autoritatea judiciară nu face suficient pentru a proteja această femeie și pe fiica ei de 6 ani”.

Citește continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel