Român căutat în România pentru crimă, arestat în Spania: Polițiștii au rămas șocați când au văzut cu cine au de-a face

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sfârșit tragic pentru un român din Spania: s-a stins din viață după ce a fost bătut și jefuit de un conațional în Mallorca
Sfârșit tragic pentru un român din Spania: s-a stins din viață după ce a fost bătut și jefuit de un conațional în Mallorca

Agenți ai Poliției Naționale spaniole au reținut, la primele ore ale dimineții de vinerea trecută, într-un cartier din Palma de Mallorca, un cetățean român căutat de justiția din România pentru o crimă comisă în septembrie 2016. Individul este acuzat că și-a ucis victima cu un topor.

Românul ar fi ucis cu un topor în cap un alt bărbat, cu care consumase alcool și droguri într-o locuință dintr-un oraș din România. Apoi a ținut cadavrul ascuns în casă timp de o săptămână, timp în care a folosit cardul de credit al victimei și a furat toate obiectele de valoare din interior, până când a aruncat rămășițele în coșul de gunoi. Justiția română a emis un mandat european de arestare (MEA). Suspectul a fost localizat în cartierul Soledat din Palma.

Român căutat în România pentru crimă, arestat în Spania

 

Surse din cadrul Poliției Naționale relatează că bărbatul a fost interceptat la ora trei și jumătate dimineața, vinerea trecută. Când românul a fost surprins de agenți, a încercat să scape de portofel, probabil pentru a nu fi identificat. Polițiștii l-au găsit pe jos și, în urma verificărilor în baza de date, au descoperit că bărbatul avea un mandat european de arestare pe numele său, emis de justiția română. Suspectul a fost imediat arestat și dus la sediul poliției din Palma.

Procedurile ulterioare ale Grupului internațional de crimă au confirmat că bărbatul este acuzat de o crimă care a avut loc în septembrie 2016 într-un oraș din România, în orașul Giurgiu. Acesta ar fi fost acasă la victimă, unde cei doi ar fi consumat alcool și droguri.

Polițiștii din Spania au rămas șocați când au văzut cu cine au de-a face

 

În timpul unei discuții, românul capturat acum de polițiștii spanioli l-ar fi ucis pe celălalt bărbat cu un topor în cap. Suspectul a ținut cadavrul ascuns în casă timp de o săptămână. În acest timp, a luat bani de pe cardul de credit al defunctului, până la un total de aproximativ 500 de euro. De asemenea, a luat obiecte de valoare pe care le-a găsit în casă, cum ar fi un televizor, o bicicletă și un covor. În cele din urmă, a înfășurat cadavrul în plastic și pături și l-a aruncat într-un coș de gunoi.

Bărbatul a fugit din România, iar justiția română a emis un mandat european de arestare pe numele său. A fost fugar în toți acești ani, până vinerea trecută, când a fost arestat de poliție. Instanța de judecată din Palma a dispus arestarea preventivă a acestuia, în așteptarea emiterii unui mandat european de arestare, potrivit Diario de Mallorca.

 

-------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel