Român, blocat, la verificarea documentelor, pe aeroport în Germania, când se pregătea să vină în România: Credea că l-au uitat, după opt ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român, condamnat la închisoare, s-a ascuns timp de 8 ani înainte de a se da de gol în timpul unui control de rutină pe aeroportul din Dortmund. 

Vineri dimineață, un bărbat în vârstă de 35 de ani s-a prezentat la controlul de imigrare al unui zbor dinspre București pe aeroportul din Dortmund. El a predat pașaportul românesc ofițerilor de poliție federală.

Verificările au arătat că bărbatul fusese dat în urmărire de către procuratura din Hagen: tribunalul regional îl condamnase deja pe român la 5 ani și trei luni de închisoare pentru 9 capete de acuzare pentru furt în grup în formă agravată cu mai bine de 8 ani în urmă - în ianuarie 2015.

Acum, el are de executat o pedeapsă restantă de 827 de zile de închisoare într-un centru de corecție.

Două arestări pe aeroport, în Germania, într-o singură oră

 

Doar o oră mai târziu, polițiștii federali au oprit un bărbat de 53 de ani în Gara Centrală din Dortmund: Cu ajutorul cărții de identitate, ofițerii l-au identificat pe bărbat și au cercetat că este căutat de procuratura din Essen.

Tribunalul districtual din Marl emisese un ordin de arestare preventivă împotriva bărbatului, deoarece acesta a lipsit fără scuze de la audierea principală din ianuarie. În august 2021, acesta ar fi agresat fizic un bărbat și l-ar fi bătut de mai multe ori.

După arestarea sa, bărbatul, care era suficient de cunoscut de poliție, a fost adus în fața magistratului competent.

 

------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel