Român arestat în SUA pentru jaf armat. Eminescu a încercat să-și păcălească victima să cumpere bijuterii din tablă

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Român arestat pentru jaf armat în Miami (Florida) SUA. S-a întâmplat pe 12 decembrie la o benzinărie, când presupusa victimă se plimba cu bicicleta când românul a coborât dintr-o mașină și s-a apropiat de el. Inițial i-a spus că are nevoie de bani și i-a propus să îi dea în schimb mai multe bijuterii. Văzând că are bani în portofel, l-a amenințat apoi cu o armă.

Poliția a arestat miercuri un bărbat pe care l-a descris ca fiind membru al unei rețele itinerante de crimă organizată, după ce a fost prins că a jefuit un bărbat în vestul Miami-Dade la începutul acestei luni.

Potrivit unui raport al poliției, Alexandru Eminescu, în vârstă de 38 de ani, care conducea un BMW X7 închiriat, s-a oprit lângă victimă în timp ce aceasta se plimba cu bicicleta, s-a apropiat de el și i-a cerut "ajutor cu niște bani".

Poliția a scris că un alt bărbat, listat ca fiind co-inculpat, se afla în mașină cu Eminescu, care locuiește în Spring Hill.

După ce Eminescu a cerut banii, victima s-a oferit să ajute, înmânându-i 20 de dolari, a precizat poliția, și și-a scos portofelul, afișând mai mulți bani. Atunci, Eminescu "a încercat să înșele victima vânzându-i bijuterii false", a scris ofițerul care a efectuat ancheta.

Român arestat în SUA pentru jaf armat

 

"În timp ce victima a refuzat oferta, co-inculpatul (pasagerul din față) a devenit agitat, a vorbit într-o limbă (străină) și și-a băgat mâna sub cămașă, ca și cum ar fi fost înarmat cu o armă de foc", se arată în raportul citat de presa americană. Raportul nu îl identifică pe cel de-al doilea bărbat și nu este clar dacă acesta a fost localizat sau dacă poliția știe cine este.

Poliția a declarat că acest lucru a determinat victima să creadă că bărbatul era înarmat și că îl va împușca dacă nu se conformează.

Se pare că oferta de bijuterii false ar fi fost una pe care victima nu a putut să o refuze. Poliția a declarat că victima, temându-se pentru viața sa, a întins 200 de dolari în mână, pe care Eminescu i-a luat, oferindu-i simultan victimei bijuteriile false.

Eminescu a încercat să-și păcălească victima să cumpere bijuterii din tablă

 

Anchetatorii au scris că jaful a fost filmat de camerele de supraveghere ale unui magazin din apropiere și că detectivii au reușit să obțină informații despre SUV-ul închiriat. Astfel, ei au putut apoi să-l identifice pe Eminescu.

Poliția a declarat că victima a reușit să îl identifice într-o aliniere foto și, în plus, înregistrările telefonului mobil l-au plasat la locul crimei. "Conducea cu soția sa pe scaunul pasagerului și cu copiii în spate", a afirmat acesta.

Un alt tânăr spune că i s-a întâmplat ceva foarte asemănător. Un bărbat - care nu este acuzat - i-a cerut 20 de dolari pentru benzină. "Mi-a propus să-mi ofere un lanț de aur și un inel. Potrivit acestuia, acestea erau evaluate la aproximativ 6.000 de dolari".

Ea a răspuns că nu are bani. "Mi-a spus că pot să mă urc în mașina lui și să mă duc la un bancomat din apropiere. I-am spus că nu, am pus lanțul pe mașina lui și am plecat.

Nu se știe dacă cele două cazuri sunt legate între ele, dar autoritățile recomandă să fie vigilenți. În ceea ce-l privește pe Alexandru Eminescu, în momentul în care a fost arestat, acesta se afla în aceeași mașină pe care a folosit-o în noaptea presupusului jaf, potrivit poliției, o mașină închiriată.

"Conducea cu soția sa pe scaunul pasagerului și cu copiii în spate"

 

Anchetatorii au scris că Eminescu, un cetățean român, este "afiliat la un grup de membri călători" de origine română "despre care se presupune că ar fi implicat în infracțiuni organizate, vizând diferite orașe din statul Florida".

Poliția a declarat că a reușit să stabilească faptul că Eminescu s-a întors în sudul Floridei miercuri, iar membrii Detașamentului de intervenție în caz de jaf al MDPD l-au arestat în Homestead, conducând BMW-ul.

Eminescu, care se confruntă cu o acuzație de jaf armat, a dat poliției o "declarație de sine stătătoare cu privire la implicarea sa în jaf", a scris poliția.

"Nu am un număr de telefon sau cum să contactez un avocat", a declarat în limba română Alexandru Eminescu, bărbatul acuzat de jaf armat.

Alexandru Eminescu a fost reținut fără cauțiune în Centrul Corecțional Turner Guilford Knight.






 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel