Roberto Speranza, o nouă ordonanță: Măsura carantinei de 5 zile, prelungită. Ce trebuie să facă românii care merg în Italia

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Roberto Speranza, o nouă ordonanță: Măsura carantinei de 5 zile, prelungită. Ce trebuie să facă românii care merg în Italia
Roberto Speranza, o nouă ordonanță: Măsura carantinei de 5 zile, prelungită. Ce trebuie să facă românii care merg în Italia

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a semnat astăzi o nouă ordonanță prin care a prelungit carantina de cinci zile pentru cei care se întorc în Italia din țările Uniunii Europene, până la 30 aprilie. Inițial, măsura era valabilă până mâine, 6 aprilie. 

Toți cei care sosesc în Italia din Austria (cu excepția persoanelor care vin din regiunea Tiro), Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca (inclusiv Insulele Feroe și Groenlanda), Estonia, Finlanda, Franța (inclusiv Guadelupa, Martinica, Guyana, La Réunion, Mayotte și excluzând alte teritorii situate în afara continentului european), Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos (cu excepția teritoriilor situate în afara continentului european), Polonia, Portugalia (inclusiv Azore și Madeira), Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania (inclusiv teritoriile de pe continentul african), Suedia, Ungaria, Islanda, Norvegia, Liechtenstein, Elveția, Andorra, Principatul Monaco până pe 30 aprilie vor fi supuși carantinei de 5 zile. 

Cine vine din aceste state UE trebuie să aibă un test COVID cu rezultat negativ cu maximum 48 de ore înainte, precum și 5 zile de carantină la domiciliu. Pentru a ieși din carantină în a șasea zi este nevoie de efectuarea unui alt test care să fie negativ.

Persoanele care vin din afara Uniunii Europene, trebuie să stea în carantină 14 zile, cu excepția Marii Britanii și Israel.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App atunci când se întâmplă ceva important care privește românii din Italia, puteți intra în grupul de Whats App al cititorilor fideli din Diaspora ai StiriDiaspora, accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel