Rishi Sunak, după primirea mandatului din partea regelui Charles: „Marea Britanie se confruntă cu o criză economică profundă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Marea Britanie se confruntă cu o „criză economică profundă”, afirmă noul prim-ministru, Rishi Sunak, imediat după primirea mandatului din partea regelui Charles, subliniind că pregăteşte acţiuni „dificile” pentru obţinerea „stabilităţii”.

„Marea Britanie se confruntă cu o criză economică profundă, în contextul persistenţei efectelor crizei pandemiei şi al războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei”. Sunak a salutat acţiunile predecesoarei sale, premierul demisionar Liz Truss, notând că ea a fost entuziastă să creeze schimbări, dar admiţând că „au fost făcute unele greşeli”. „Nu au fost făcute cu rea-intenţie, dar au fost greşeli”, a precizat Rishi Sunak, referindu-se la deciziile controversate în domeniul bugetar şi fiscal.

„Am fost ales lider al Partidului Conservator şi prim-ministru pentru a remedia aceste greşeli, iar activitatea începe acum. Vor fi decizii dificile, pentru asigurarea stabilităţii. Nu voi lăsa datorii de achitat generaţiilor următoare. Voi uni ţara nu prin cuvinte, ci prin acţiuni”.

Priorităţile noului Cabinet guvernamental: „Un sistem medical mai puternic, îmbunătăţirea educaţiei în şcoli, mai multă siguranţă pe străzi, protejarea mediului, susţinerea forţelor noastre armate, acţiuni pentru egalitate de şanse, dezvoltarea unei economii care să profite de oportunităţile oferite de Brexit, un mediu în care companiile să facă investiţii, să inoveze şi să creeze locuri de muncă", a explicat Sunak, conform The Guardian.

 

Casa Albă: Biden așteaptă cu nerăbdare să vorbească cu viitorul premier britanic Sunak

 

Președintele american Joe Biden așteaptă cu nerăbdare să vorbească cu viitorul prim-ministru al Marii Britanii, Rishi Sunak, în zilele următoare, a declarat luni secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Jean-Pierre a precizat că protocolul prevedea ca președintele american să aștepte pentru a-și prezenta felicitările până după ce un nou prim-ministru britanic se va întâlni cu monarhul britanic și va fi invitat oficial să formeze un nou guvern.

"Dar președintele Biden așteaptă cu nerăbdare să vorbească cu ministrul Sunak în zilele următoare", a spus Jean-Pierre, subliniind angajamentul Washingtonului de a continua cooperarea strânsă cu Marea Britanie, conform Reuters.

 

Boris Johnson s-a retras din cursa pentru desemnarea noului premier al Marii Britanii

 

Fostul premier britanic Boris Johnson a anunţat duminică seară că renunţă să se prezinte în campania pentru Downing Street, întărind şansele marelui favorit, Rishi Sunak, pentru a-i urma în funcţie, cu excepţia unei noi lovituri de teatru, demisionarei Liz Truss, notează AFP.

Boris Johnson, care a demisionat în iulie, măturat de o succesiune de scandaluri, s-a întors sâmbătă din vacanţa în Republica Dominicană, întărind ipoteza unei candidaturi, relatează Observator. Dar nu a anunţat oficial că va candida în această campanie declanşată în urma demisiei lui Liz Truss, joi, după doar 44 de zile în funcţie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel