Rețeta călugărilor pentru tuse, gripă și răceală. Aveți nevoie doar de două ingrediente

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Rețeta călugărilor pentru tuse, gripă și răceală. Aveți nevoie doar de două ingrediente
Rețeta călugărilor pentru tuse, gripă și răceală. Aveți nevoie doar de două ingrediente

Un remediu minute cu care se tratau naturist și bunicii noștri este folosită și un călugăr din Rusia, care le dezvăluie enoriașilor diferite leacuri naturiste. Urmăritorii săi au confirmat, pe pagina de socializare a călugărului, eficiența leacului  minute: ameliorează gripa, tusea, răceală.

Vorbim despre siropul de ridiche neagră, care este unul dintre cele mai vechi remedii naturiste, care nu dă greș. Ameliorează tusea în două zile. Siropul de ridiche neagră cu miere de albine este un remediu naturist tradițional la popoarele estice, cu nenumărate efecte benefice asupra organismului: combate și tratează tusea și răgușala, combate și tratează gripa și răceala.

Citeste si: Aceste ceaiuri sunt mai bune decât o oră la sală! Consumați-le zilnic, iar rezultatele vă vor încânta

Ridichea neagră se folosește din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă, atribuindu-se puteri de vindecare a bolilor digestive, biliare, răcelii. Conține glucide, uleiuri esențiale, enzime, microelemente, vitaminele B si C, flavonoide, inhibitori de enzime. Este un puternic energizant, elimină toxinele din organism și regenerează ficatul.

 

Iată reteța minune 

 

Avem nevoie de o ridiche neagră pe care să  trebuie să o tăiați în două și să-i scobiți puțin miezul pentru a face loc mierii. Pentru un efect puternic, se poate folosi o miere de albine naturală de tei, care este un adevărat tratament natural împotriva insomniei, a sinusurilor înfundate, a rinitei alergice, răgușelii, sinuzitei. 

vezi și: Trucul bunicii pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. Află ce trebuie să faci

Ridichea nu se curăță de coajă, se spală foarte bine cu apă rece și se șterge cu un prosop. Se taie deasupra un capac care se va da deoparte și cu o linguriță sau cu un cuțit se va scobi în interiorul ei și i se va scoate miezul, lăsând totuși cam 1 cm de conținut de jur împrejur. Se pune miere de albine în ridiche până la jumătate, se acoperă ridichea cu capacul ei și se lasă așa la macerat peste noapte, pentru a se forma siropul din suc de ridiche și miere. Când este gata, se iau câte 4 linguri din acest sirop, de câteva ori pe zi. Siropul sau sucul de ridiche neagră de toamna este foarte plăcut la gust, natural, simplu și usor de preparat. Ridichea se folosește până când se înmoaie de tot. 

citeste si: Oţetul de mere, considerat un tratament minune. Nu veți mai renunța la el după ce veți aflați toate beneficiile

Opțional, din miezul de ridiche rămas se poate prepara o salată de ridiche neagra sau se pot tăia feliuțe subțiri pe care le presărăm cu miere sau cu zahăr și le lăsam să se macereze peste noapte. Acestea vor forma, de asemenea, suc de ridiche. Se poate consuma sucul obținut sau chiar feliuțele de ridiche, având același efect în combaterea tusei, gripei, răcelii și a răgușelii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel