Restabilește culoarea covorului cu un produs ieftin: murdăria și petele vor rămâne amintire

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Cu ajutorul unui singur produs simplu puteți curăța perfect covorul, îndepărta toate petele, dar și mirosurile neplăcute, care au pătruns în țesătură.

 

 

Acest produs este banalul înălbitor. Cu toate acestea, este necesar să alegeți înălbitorul care poate fi folosit și la curățarea țesăturilor colorate.

Un astfel de înălbitor nu va  „mânca” culoarea covorului, nu va adăuga alte nuanțe, dar,  dimpotrivă, va curăța perfect covorul și îi va reîmprospăta culoarea.

Cum să scapi de mirosuri neplăcute din baie fără niciun efort. Acesta este secretul de curățare al casei pe care îl vei iubi

Aplică o cantitate mică de înălbitor direct pe pată. Apoi ia o perie rigidă, scufundă-o în apă și freacă zona murdară. Dacă este necesar, mai adăugați puțin înălbitor pe covor în timp ce îl  curățați.

La final, pur și simplu folosiți o perie înmuiată în apă pentru a îndepărta resturile de înălbitor, rămase de pe covor. la final, ă vei convinge că pana a dispărut, iar culoarea covorului nu a fost afectată.  

Pune bani în pământul din ghiveciul cu flori. Trucuri geniale de la experții financiari

Folosiți un fier de călcat pentru a îndepărta petele încăpățânate -  Aspirați bine locul unde a apărut prima dată pata. Apoi ștergeți pata cu un amestec de apă și oțet (într-un raport de 3: 1). Așteptați câteva minute, apoi acoperiți pata cu o cârpă și călcați-o cu fierul fierbinte. Căldura și presiunea vor înmuia mizeria și, ca urmare, va fi mult mai ușor să îndepărtați pata.

Cu două ingrediente banale din bucătărie vei avea o podea perfectă. Încearcă aceste trucuri

Detergent natural pentru covoare - Puteți face singur un dispozitiv de curățat covoare foarte eficient. Se amestecă aproximativ 180 de mililitri de peroxid de hidrogen, 60 de mililitri de oțet alcoolic, 5 picături de ulei esențial de aroma preferată, 2 linguri de detergent de vase, 2 linguri de balsam de rufe și aproximativ 4 litri de apă fierbinte. 

Truc fantastic cu sare pentru a curăța cele mai dificile pete de pe canapea sau fotoliu

Folosiți oțet pentru a înmuia covoarele - Covoarele  se îngroașă și se întăresc în timp. Oțetul poate ajuta la îmbunătățirea stării covorului,  iar acesta va deveni mai pufos, moale și mult mai frumos. Mai întâi, amestecați oțetul cu aceeași cantitate de apă (1:1). Apoi turnați lichidul într-o sticlă de pulverizare și pulverizați pe zonele care au nevoie de înmuiere. Așteptați puțin pentru ca amestecul să își facă efectul. Apoi puteți aspira.

 

BONUS. Nu știai că din aceste trei ingrediente faci cel mai bun degresant pentru a-ți curăța și parfuma bucătăria. Truc ieftin și de efect

 

Când vine vorba de curățarea locuinței, scoatem un arsenal mare de produse chimice abrazive și foarte puternice care pot cauza probleme de sănătate și maltrata suprafețele lucrurilor tale. Din fericire, există opțiuni mult mai prietenoase atât pentru corpul nostru, cât și pentru mediu. De aceea, astăzi vă vom învăța cum să faceți un degresant de lavandă de casă pentru a vă curăța și parfuma bucătăria.

Produsele de curățare din comerț au substanțe necunoscute care pot fi dăunătoare. În plus, majoritatea au mirosuri artificiale care pot provoca alergii sau vă pot răni nasul. Dar, cu remediile naturiste obțineți rezultate spectaculoase, cu arome delicioase și de lungă durată. De asemenea, vă ajută să alungați insectele fără a fi nevoie să vă faceți griji că nu știți ce folosiți.

Dacă n-ai o „limba soacrei”, să-ți cumperi! Trucuri minunate cu această plantă recomandată de NASA să o avem în casă

În plus, această rețetă super eficientă vă va ajuta să profitați de deșeurile organice, nu va păta nicio suprafață și este foarte sigură. Așa că luați notițe și nu mai pierdeți banii pe articole abrazive și optați pentru o metodă naturală, cu o aromă delicioasă și super fresh, ca să uitați de cele mai dificile pete.

 

O să ai nevoie:

- frunze și flori de lavandă

- coji proaspete de lămâie

- oțet alb

- apă.

 

Pregătirea pas cu pas:

 

Într-un borcan de sticlă perfect curat, cu capac, puneți lavanda și cojile de lămâie. Umple borcanul cu oțet alb și închide-l foarte bine.

Păstrați-l într-un loc întunecat și uscat, nu poate fi expus la lumină în niciun moment. Lăsați-l să se odihnească timp de 15 până la 20 de zile. După ce zilele au trecut, strecurați amestecul.

Turnați amestecul de lavandă și lămâie într-o sticlă cu pulverizator. Apoi adăugați aceeași cantitate de apă. Curățați aragazul, hota, cuptorul, blatul sau orice doriți cu acest amestec puternic. Nu îl folosiți pe materiale de lemn, dar puteți curăța chiar și oglinzile și sticla. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel