Reputat profesor din Spania, ucis de iubitul unei românce care îl extorcase. Femeia, arestată anul trecut; Autorul, capturat în Italia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Crima, care a avut loc în februarie 2020, a șocat comunitate din La Rioja, deoarece profesorul pensionar era foarte cunoscut și iubit în mediul educațional. Presupusul ucigaș al profesorului din Logrono a fost arestat în Italia. Este vorba despre iubitul unei românce care l-ar fi înșelat cu aproximativ 60.000 de euro, în timp ce se afla într-o relație cu victima.

Poliția națională, în colaborare cu poliția italiană, l-a arestat în Italia pe presupusul autor al morții profesorului Pedro Jose Saez Alfaro, asasinat în urmă cu doi ani în locuința sa din Logrono. Este vorba despre un bărbat de 33 de ani, de naționalitate marocană, care se află în închisoarea Lucera (Italia) în așteptarea extrădării. Potrivit Delegației Guvernului din La Rioja, arestarea a avut loc la 4 februarie în orașul italian Foggia, unde a fost localizat bărbatul, care era fugar de la comiterea crimei.

Presupusul asasin este iubitul unei românce de 38 de ani cu care profesorul avusese o relație. Femeia l-ar fi extorcat de aproximativ 60.000 de euro în timp ce se afla într-o relație cu victima, fapt pentru care a fost reclamată în 2019 la Judecătoria din Logrono. Investigațiile poliției au stabilit că ea a fost instigatoarea, iar partenerul ei a fost autorul crimei.

Reputat profesor din Spania, ucis de iubitul unei românce care îl extorcase

 

Din informațiile furnizate de Poliția Națională reiese că bărbatul arestat la Foggia este partenerul româncei arestate anul trecut la Burgos ca presupus instigator al crimei și în care motivul economic i-ar fi determinat pe amândoi, care aveau deja antecedente de escrocherie și șantaj, să pună capăt vieții victimei.

Coincidența face ca vineri să se împlinească doi ani de la acea după-amiază fatidică din 2020, când corpul fără viață al  profesorului din Rio de Janeiro, Pedro José Sáez Alfaro, a fost găsit, cu semne evidente de violență, în bucătăria casei sale. Unul dintre fiii săi a găsit o astfel de imagine macabră în casa sa de pe strada Pepe Blanco din Logroño.

Un an mai târziu, Poliția Națională continua să investigheze cazul ca fiind o crimă, dar fără a face nicio arestare, deoarece nu avea un suspect clar. Ușa locuinței profesorului nu fusese forțată, ceea ce a redus considerabil plaja de posibili autori, astfel că anchetatorii se concentrau pe o cunoștință sau prietenă a victimei.

Românca, arestată la un an după crimă, când cobora din autocar

 

Ceea ce părea a fi o anchetă în impas a luat o altă turnură în mai puțin de o lună și jumătate mai târziu, când s-a făcut public faptul că o persoană a fost arestată în legătură cu cazul uciderii lui Pedro Sáez. Este vorba despre o femeie de 38 de ani, de naționalitate română, căreia i s-a atribuit crima pe baza unui motiv financiar.

Potrivit anchetei, aceasta l-ar fi înșelat cu aproximativ 60.000 de euro în timp ce se afla într-o relație cu victima, fapt pentru care a fost reclamată în 2019 la Judecătoria din Logroño. Investigațiile poliției au stabilit că ea a fost instigatoarea, iar partenerul ei a fost autorul. Anchetatorii au crezut apoi că autorul marocan a ajuns în dimineața evenimentelor la locuința lui Pepe Blanco din Logroño, unde au avut loc evenimentele fatale.

Poliția Națională a explicat că, la două zile după crimă, presupusul autor, acum arestat în Italia, a părăsit în grabă Logroño, lăsând în urmă o viață mai mult sau mai puțin stabilă în Logroño și s-a mutat la Madrid, unde s-a întâlnit cu femeia acum arestată, întrucât cei doi aveau o relație sentimentală. Bărbatul a stat în capitală mai puțin de 24 de ore, întrucât a sosit în seara zilei de 20 februarie și a părăsit Madridul în dimineața zilei de 21 februarie, potrivit investigațiilor.

Presupusa autoare morală a crimei, care era supravegheată și monitorizată la Madrid de luni de zile, a fost arestată la 25 martie 2021 în Burgos, când călătorea cu un autobuz de la Madrid la Logroño, unde avea o citație în instanță pentru alte infracțiuni. La 28 martie, deținuta a fost pusă la dispoziția instanței din Logroño, dar trei zile mai târziu a fost eliberată cu acuzații.

Iar la doi ani de la crimă, presupusul autor al crimei a fost arestat, închizând astfel rezolvarea unei crime care a ținut în suspans societatea din Rioja timp de săptămâni întregi, având în vedere violența folosită și caracterul afabil al victimei, foarte iubită după lunga sa perioadă ca profesor la IES D'Elhuyar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel