Republica Moldova. Şapte profesori turci, expulzaţi. "E o ruşine. I-au dat pe mâna unui regim autoritar"

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Deputaţii Parlamentului din partea blocului ACUM au cerut de la Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) şi MAI informaţii despre motivele şi circumstanţele expulzării din Moldova a şapte cetăţeni ai Turciei, care predau la liceul „Orizont”, scrie agenţia INFOTAG.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a scris pe reţelele sociale deputatul Dumitru Alaiba, calificând cele întâmplate drept "ruşine pentru întreaga societate moldovenească".

"Țara noastră a expulzat ilegal un grup de cetățeni, dându-i pe mâna unui regim autoritar. Unica modalitate de a ne curăța de această rușine este să avem claritate, să recunoaștem abuzul, să cerem pedepsirea celor vinovați și să cerem iertare de la familiile îndurerate", susţine deputatul moldovean, Dumitru Alaiba.

Citeşte şi: România şi Republica Moldova, pregătiri pentru cei care se întorc acasă de Paşte. Măsuri în toate punctele vamale

Pe 6 septembrie 2018, ofiţerii Serviciului de Informații și Securitate au reținut șapte profesori turci ce activau în rețeaua de licee „Orizont”, aceştia fiind suspectaţi de legături cu un grup islamist. Cei şapte profesori au fost deportaţi din Republica Moldova sub pretextul că prezintă pericol la adresa securității naționale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel