Repatrierea lui Ionuț, românul mort în tragedia feroviară din Grecia, blocată: „E undeva prin Bulgaria, nu știm unde“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Ionuţ, românul mort în tragedia din Grecia, va fi adus acasă, la Brăila
Ionuţ, românul mort în tragedia din Grecia, va fi adus acasă, la Brăila

Repatrierea trupului neînsuflețit al tânărului Ionuț Culea, românul mort în tragedia feroviară din Grecia, a fost întârziată din cauze birocratice. Familia sa așteaptă sosirea sa în țară, dar, momentan, mașina funerară este blocată undeva în Bulgaria.

Probleme de natură birocratică la granița greco-bulgară au împiedicat temporar tranzitul mașinii funerare.

"E undeva prin Bulgaria, nu știm unde. Undeva în jur de ora 3-4 dimineața ajunge. Cu biserica am rezolvat, cu locul, în proporție de 80% am rezolvat , cu cazarea pentru prietenii lui, care vin sa participe la ceremonie ...", a declarat unchiul tânărului pentru Observator.

Repatrierea lui Ionuț, românul mort în tragedia feroviară din Grecia, blocată

 

Familia lui Ionuț își amintește că acesta era un tânăr optimist și plin de viață. Însă mătușa lui crede că Ionuț ar fi presimțit ce avea sa se întâmple.

"În luna august a făcut un video în care vorbea de costume. Că e ultimul costum. Eu cred că a presimțit, dar și în clipul acela era foarte fericit. Trebuia să ia trenul de zi, dar cred că a fost (...) soarta, blestemul, nu știu. Că nu a mai găsit locuri, n-a mai găsit bilete în trenul de zi și a trebui sa ia trenul ăsta blestemat", spune femeia.

Ionuț Culea, brăileanul de 34 de ani mort în tragedia feroviară din Grecia, a fost filmat de un prieten în urmă cu doar două luni.

Mătușa lui Ionuț: „E undeva prin Bulgaria, nu știm unde“

 

"Am și costume de ultimul drum. Două! Viața înseamnă să fii tu fericit! Să fii împlinit ca să poți să ajuți pe alții să fie fericiți!", spune băiatul.

Ionuț avea 34 de ani și era stabilit de patru ani în Grecia, unde lucra la Salonic. În momentul în care a avut loc tragedia, românul se întorcea de la Atena, unde dăduse examen pentru permisul de conducere.

La momentul tragediei, Ionuţ mânca în vagonul restaurant al trenului. Familia urma să primească trupul neînsufleţit al bărbatului, astăzi pentru a-l înmormânta la Brăila.

Ionuț Culea a murit în accidentul feroviar din Grecia

 

Ionuț Culea a murit în noaptea de 28 februarie spre 1 martie, în tragedia feroviară din Grecia, care a adus sfârșitul și altor 56 de persoane. După ce, inițial, a fost dat dispărut, autoritățile elene au confirmat decesul cetățeanului român.

Când a avut loc accidentul, Ionuț se întorcea de la Atena, unde susținuse proba teoretică pentru permisul de conducere. Mătușa tânărului, care l-a crescut și căreia îi spunea „mamă” pentru că îl crescuse încă de când era bebeluș, a vorbit cu el chiar în ziua respectivă.

Femeia a povestit faptul că Ionuț "era foarte fericit" pentru că trecuse de examen, dar și că nu mai găsise bilet pentru trenul dinaintea celui implicat în accident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel