Referendum familie. Ce va face Mihai Şora

Narcis Popa / 28 sep 2018, 23:37 Salveaza PDF Comentarii

Filosoful şi scriitorul Mihai Şora spune că a primit numeroase cereri care l-au îndemnat, ispitit sau somat să spună ce crede despre referendumul privind familia tradioţională care va fi organizat pe 6-7 octombrie.

Filosoful afirmă că fiecare își poate folosi "mintea cea de pe urmă, convingerile profunde, propriul discernământ" pentru a hotârî ce va face, dar face o trimitere la o postare mai veche referitoare la "şobolani", termenul folosit de liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru a-şi eticheta unii dintre contestatari

"Dragi prieteni,
primesc nenumărate epistole și apeluri care mă îndeamnă, mă ispitesc ori mă somează să spun câteva cuvinte pe tema viitorului referendum. Tuturor (prieteni, sirene ori anchetatori) le spun atât: nu țin să adaug și vocea mea atâtor voci mai mult sau mai puțin melodioase ori stridente care, zilele acestea, ne pun pe gânduri, ne dezbină sau ne tulbură. Fiecare își poate folosi mintea cea de pe urmă, convingerile profunde, propriul discernământ.

Țin, totuși, să vă readuc aminte că, dincolo de ceea ce ne desparte (sau este indus ca să ne despartă), există nenumărate (și urgente) lucruri ce ne unesc, ne fac să râdem sau să plângem împreună, să devenim un întreg. Nu ați uitat, trag nădejde, de „șobolani" (și familia lor de cuvinte). Am scris, acum câteva luni, despre grozavul heterocephalus glaber, șobolănelul longeviv, golaș și mototolit, de la care avem atâtea de învățat. Iată-l, aici, fixat pe pânză și – așa cum se cuvine – aureolat.

Îi mulțumesc Doamnei Ioana Luca, cea care l-a pictat și – din Germania îndepărtată – mi l-a expediat. Va sta pe un raft al bibliotecii mele, nu departe de Domnul Kant (cel cu legea morală și cerul înstelat). În cinstea dumnealui, am deschis azi un nou album, unde voi aduna toți șoriceii năzdrăvani, cu mintea limpede", a scris Mihai Şora vineri seară, pe pagina sa de Facebook.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27