Record de infectări în Germania. Merkel anunță noi restricții şi un nou criteriu epidemiologic

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Cancelarul în funcţie al Germaniei, Angela Merkel, şi liderii landurilor germane au stabilit introducerea criteriului ratei de spitalizare din cauza COVID-19 pentru stabilirea noilor restricţii antiepidemice, care vor viza în principal persoanele nevaccinate. 

"Ne aflăm într-o situaţie foarte îngrijorătoare. Este momentul să acţionăm, situaţia a devenit dramatică", a afirmat Angela Merkel, potrivit site-ului T-online.de.

Guvernul federal german şi guvernele landurilor au stabilit că de acum înainte criteriul pentru impunerea restricţiilor va fi rata de spitalizare din cauza COVID-19, în locul ratei generale de infectare. În cazul în care rata spitalizărilor va fi ridicată, se aplică măsura accesului în locuri publice precum restaurante şi cinematografe pentru persoanele vaccinate anticoronavirus sau vindecate.

Cancelarul Germaniei a precizat că măsurile vor fi aplicate de guvernele fiecărui land german. "Vom observa dacă aceste măsuri sunt sau nu suficiente", a subliniat Angela Merkel.

Guvernul de la Berlin analizează şi posibilitatea de impunere a vaccinării pentru unele categorii profesionale care intră în contact cu persoane vulnerabile, precum personalul medical şi personalul centrelor de asistenţă pentru vârstnici. Nu este clar dacă s-a luat o decizie în acest sens. Toate măsurile vor trebui aprobate de Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului, pentru a intra în vigoare. Sindicatele medicilor din unele landuri au anunţat că eventuala impunere a vaccinării riscă să genereze blocarea serviciilor medicale.

Germania raportează un nou record de infectare

 

Situația epidemiologică se agravează în Germania, iar RKI raportează un nou record de noi infecții. Pentru prima dată de la debutul pandemiei, autoritățile au raportat peste 65.000 de infecții noi.

În urmă cu exact o săptămână, au fost raportate pentru prima dată peste 50.000 de noi infecții pe zi.

RKI a dat incidența de 7 zile la 336,9 – de asemenea, un nou maxim. Pentru comparație: în ziua precedentă valoarea a fost 319,5, cu o săptămână în urmă era 249,1 (luna anterioară: 74,4). Potrivit noilor informații, 264 de decese au fost înregistrate în Germania în decurs de 24 de ore. Acum o săptămână au fost 235 de morți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel