Rechemarea ambasadorului George Maior. Klaus Iohannis: "Nu m-am simţit confortabil"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis va lua o decizie în privinţa ambasadorului României în SUA, George Maior, după summitul UE de la Sibiu, după ce ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu i-a trimis preşedintelui solicitarea.

"Imediat după ce terminăm cu Summitul, voi lua o decizie în această chestiune".

Întrebat va lua în calcul şi raportul Comisiei SRI, în care se spune că George Maior a încălcat legea în 2014, când ar fi încercat să îl scoată, inclusiv pe preeşdinte din jocul electoral, din cursa prezidenţială, Klaus Iohannis a răspuns că va lua în calcul toate datele puse la dispoziţia sa.

"Pentru mine contează toate datele importante şi o să ţin cont de toate datele care sunt la dispoziţia mea, şi vă asigur că sunt multe", a spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi: George Maior REACȚIONEAZĂ după anunțul privind posibila sa RECHEMARE de la Washington

Şeful statului a mai menţionat că "nu s-a simţit confortabil" nici în 2013, nici în 2014 când ANI a început proceduri împotriva sa.

"Pot să vă spun că nu m-am simţit confortabil în 2014 şi nu m-am simţit confortabil nici în 2013 când ANI, exact în momentul în care am decis să devin membru PNL, a decis să înceapă o procedură împotriva mea. O aiureală la momentul respectiv şi vom mai discuta aceste chestiuni, dar nu astăzi la summit", a arătat Klaus Iohannis.

Propunerea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de rechemare a ambasadorului României în SUA, George Maior, a venit după analiza mandatului diplomatului, ale cărui acţiuni "nu îi mai permit să promoveze în mod credibil interesele României în Statele Unite ale Americii", arată un comunicat al MAE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel